Leestijd: 3 minuten

Recalls: zo temt u de nachtmerrie van de voedingsmiddelenindustrie!

Food & Beverage

In het laatste kwartaal van 2018 werden in Europa maar liefst 972 recalls en waarschuwingen geregistreerd in de food & beverage-sector. In vergelijking met het kwartaal ervoor betekende dat een stijging van 13 procent. Het op twee na hoogste aantal in de historie. Het is een must om hier aandacht aan te besteden, want de gevolgen zijn groot. Forse imagoschade en hoge financiële kosten zijn eerder regel dan uitzondering. Hoe kunt u als IT-manager een bijdrage leveren en van de nachtmerrie een dressuurpaard maken?

In een productieproces gericht op voedingsmiddelen kan onverhoopt sprake zijn van bijvoorbeeld schimmels of een te hoge hoeveelheid chemicaliën. Na kwaliteitscontroles van het RIVM wordt een complete batch vervolgens afgekeurd en teruggehaald. Het imago loopt een flinke deuk op en in sommige gevallen vormt de recall zelfs het einde van een bedrijf.

Vermijd de ‘danger zone’

Eén van de uitdagingen binnen de voedingsmiddelenindustrie is om enerzijds hoge targets te halen en anderzijds de kwaliteit van producten te waarborgen. Een recall ontstaat vaak door kwaliteitsproblemen gedurende het productieproces, als gevolg van die dunne scheidslijn. Het is daarom essentieel om grip op het productieproces te hebben en het risico op claims en recalls door productiefouten te verkleinen.

Als IT-manager bent u een belangrijke schakel. Om de ‘danger zone’ te vermijden en de hoeveelheid recalls te minimaliseren kunt u met name op de volgende drie punten een belangrijke bijdrage leveren:

  1. De continuïteit waarborgen

De onderliggende IT-infrastructuur vormt de fundering. Deze moet perfect functioneren om eindproducten van hoge kwaliteit te leveren. Daarnaast dienen alle IoT-verbindingen te kloppen en te werken om waardevolle informatie uit machines te halen. Waarborg de continuïteit en zorg ervoor dat data en systemen te allen tijd beschikbaar zijn. Het is daarom verstandig om de meest bedrijfskritische informatie en sensordata ‘in huis’ te houden met bijvoorbeeld Hybrid Cloud Packages.

  1. Inzicht bieden in productieprocessen

Welke batch voldoet niet aan de kwaliteitseisen, waar komt de partij exact vandaan en waarom is het misgegaan? Met behulp van traceability kan een recall snel herleid worden. Dergelijke monitoring-informatie is enorm belangrijk. Wees er zeker van dat de IT-infrastructuur daarop geënt is. Zo minimaliseert u de doorgaans razendsnel oplopende kosten van een recall en voorkomt u dat het een tweede keer gebeurt.

  1. Processen waar mogelijk optimaliseren

Door productieprocessen te optimaliseren houdt u de kwaliteit van producten hoog en voorkomt u verspilling van grondstoffen. Aan u als IT-manager rest de taak om ervoor te zorgen dat de informatie die daarvoor nodig is altijd beschikbaar is voor analyse. Alleen dan kan het proces snel genoeg bijgesteld en geoptimaliseerd worden. Geef daarnaast (on)gevraagd advies over hoe de organisatie, door middel van aanpassingen aan de IT-infrastructuur, het maximale uit IoT-data kan halen.

Naast recalls is het uitwisselen van data een belangrijke factor in de voedingsmiddelenindustrie. Wilt u weten waarom? Lees dan deze blog!

Bron: Stericycle Expert Solutions – European Recall & Notification Index Q4 2018
Tags Food & beverage

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder