Leestijd: 3 minuten

Rittal lanceert ruimtebesparende varianten van populair TS IT rack

Kastsystemen IT-Infrastructuur

Met vier nieuwe varianten van het Rittal TS IT rack speelt Rittal in op de groeiende vraag naar nieuwe uitvoeringen van deze populaire behuizing voor netwerk- en servertechniek. Graag stellen wij de nieuwe leden van de Rittal TS IT productfamilie aan u voor.

Ultracompacte succesbehuizing 

Dat de eigenschappen van andere IT-racks geregeld tegen die van het Rittal TS IT rack worden afgezet heeft een reden. Rittal Product Manager André Hiddink: “Het succes is te verklaren door de unieke combinatie van betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid die dit IT-rack biedt. Ik durf te beweren dat geen enkel ander rack op de markt zo veelzijdig is als het Rittal TS IT productsysteem, simpelweg omdat geen enkele andere producent zoveel onderzoek en expertise aan een rack-concept heeft besteed als Rittal.”

Onderdeel bedrijfsinterieur

Steeds meer organisaties brengen een groot deel van hun servercapaciteit in de cloud onder. Daardoor neemt de hoeveelheid IT-hardware per bedrijf af en kunnen bestaande computerruimten worden opgedoekt en het vrijkomende vloeroppervlak voor andere doeleinden worden gebruikt. De resterende IT-componenten die de connectiviteit met de cloud bewerkstelligen worden onmisbaar want als de verbinding met de cloud services wegvalt worden onmisbare IT-functionaliteiten onbereikbaar.

Hiddink: “Dat kan grote gevolgen voor de lopende bedrijfsprocessen hebben. Door de cruciale server- en netwerkcomponenten in een of meerdere volledig geklimatiseerde, beveiligde en gemonitorde Rittal TS IT rack(s) onder te brengen waarborg je de continuïteit van je bedrijfsprocessen. Doordat de TS IT racks op elke willekeurige plek in bedrijfsomgevingen kunnen worden geplaatst kunnen zij als een onopvallend onderdeel van het bedrijfsinterieur worden ‘vergeten’. Het Rittal TS IT rack zorgt ervoor dat alle componenten veilig en beschikbaar blijven.

Nieuwe varianten: gelijke ruimtecapaciteit, minder ruimtegebruik

Met het oog op de nieuwe positie van IT-behuizingen in bedrijfsomgevingen stelde Rittal zich tot doel om de benodigde ruimte voor het opstellen en toegankelijk houden van de racks te minimaliseren, zonder daarbij concessies te doen aan de ruimtecapaciteit binnen in het rack.

Wat een onmogelijke opgave leek is toch gelukt door een dubbele deur te ontwikkelen. Hiddink: “Deze dubbele geperforeerde deuren kunnen naar keuze als voor- en/of achterdeur op vier uitvoeringen van het Rittal TS IT rack worden geplaatst. Doordat de deuren verticaal in tweeën gedeeld zijn kan het TS IT rack met een dubbele deur veel dichter tegen een muur worden geplaatst dan een behuizing met een conventionele deur. Daardoor besparen Rittal TS IT gebruikers extra kostbare vierkante meters bedrijfsruimte.”

Ruimte- en tijdbesparend

Bij de ontwikkeling van het Rittal TS IT rack minimaliseerde Rittal de complexiteit. Dat levert op meerdere vlakken tijd- en kostenbesparingen op: efficiëntere bestel-, montage- en onderhoudsprocessen besparen tijd en de optimale compatibiliteit met de nieuwste Rittal systeemaccessoires biedt alle denkbare veelzijdigheid. Ook optimaliseerde Rittal de montagevriendelijke snap-in-technologie, waardoor componenten en rack-accessoires letterlijk in een handomdraai kunnen worden vervangen of aangepast.

Naast andere populaire Rittal IT kasten staat het Rittal TS IT rack ook op de Fast &Easy kaart. Meer gegevens vindt u op de website www.rittal.nl.

Tags TS IT rack

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder