Leestijd: 2 minuten

Wand-/vloerkastsystemen – Wanddeel

De nieuwe wand- en vloerkasten AX zijn klaar voor de digitale toekomst. De AX is de opvolger van de AE, waar het in 1961 voor Rittal allemaal mee begon. Met meer dan 35 miljoen exemplaren geldt dat als ’s werelds meest gebruikte compacte behuizing. AX en KX bieden meer flexibiliteit en veiligheid en zijn eenvoudiger en sneller te monteren.

Flexibiliteit en stabiliteit

De in de kast aangebrachte positioneringsnokken maken een tijdbesparende en nauwkeurige bevestiging mogelijk van de rail voor interieuropbouw.

Deze rail is zeer flexibel en is met TX25-gereedschap aan de geïntegreerde nokken te monteren. Daarnaast vormt deze rail de basis voor een complete opbouw in het 25 mm raster. Mede dankzij de standaard compatibiliteit met de omvangrijke systeemtoebehoren is hierdoor een tijdbesparende en eenvoudige kastopbouw mogelijk en creëert u in een handomdraai een extra montagevlak voor bijvoorbeeld deurschakelaars of kabelgeleidingen.

De nokken in de kast zorgen voor een stevige bevestiging – ook bij dynamische belastingen.

Veiligheid en montagegemak

Vanwege de in de bovenzijde bij grote kasten standaard aangebrachte boorgaten zijn voor vervoer eenvoudig hijsogen te monteren. De verstevigingsplaten zorgen hierbij voor een veilig transport – ook van kasten met zware inbouwcomponenten.

De naadloos ingeschuimde PU-afdichting ligt breed op de specifieke, vlakke behuizing. Dit draagt bij aan het behoud van de beschermklassen tot IP 66 en beschermklasse IK 10.

De 3-fase oppervlaktebehandeling biedt een optimale bescherming tegen corrosie en is bestand tegen minerale oliën, smeermiddelen, bewerkingsemulsies en een groot aantal oplosmiddelen. Deze fasen bestaan uit:

 

  • Nanokeramische voorbehandeling
  • Elektroforetisch dompelgrondlakprocedé
  • Structuur-poedercoating

 

Door de eenvoudig te verwijderen bevestigingsschroef van het kastscharnier is de draairichting van de deur snel en eenvoudig om te wisselen. Het optioneel direct aan de achterwand vastschroeven van de montageplaat levert 8 mm extra inbouwdiepte op. Dankzij de standaard schroefschacht in de achterwand is de wandbevestigingsbeugel snel vanaf de buitenzijde met een zelftappende schroef te bevestigen – zonder contramoer aan de binnenzijde. De hoge beschermklasse blijft daarbij volledig behouden.

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder