Leestijd: 2 minuten

VX25 Deuren & Wanden

Door de uitgekiende scharniertechniek en de eenvoudig vervangbare en monteerbare sluittechnieken, biedt de VX25 u meer flexibiliteit, rendabiliteit en een gebruikersvriendelijkere montage. Zowel bij één- als tweedeurskasten. Dit geldt ook voor montage van de zij- en achterwanden. Alle montagewerkzaamheden zijn door éénzelfde persoon uit te voeren.

 

Met het nieuwe scharnier kunt u eenvoudig zonder gereedschap deuren uitnemen en inhangen. Scharnierpennen hoeven niet langer vergrendeld en ontgrendeld te worden. Bovendien zorgt de nieuwe positioneringshulp van de zij- en achterwanden voor een optimaal passende voorfixering. Samen met het clipmechanisme van de vlakke plaatdeelhouders, die geklikt in plaats van geschroefd worden, maakt dit het monteren van de plaatdelen eenvoudig.

 

Veiligheid

Dankzij de ingenieuze constructie zorgen de vlakke plaatdeelhouders, samen met de speciale schroeven waarmee de zij- en achterwanden vastgeschroefd worden, voor een optimale potentiaalvereffening. Afhankelijk van de in deze plaatdelen gemonteerde stroomvoerende componenten, dient u een aanvullende veiligheidsaarding met een afgestemde kabeldiameter aan te brengen. Zie hiervoor de PE-Aardleider Brochure . Bij kasten met overlappende deuren bevindt de vergrendeling van de nevendeur zich bij de VX25 aan de buitenzijde. Hierdoor is het niet langer nodig om de greep aan de binnenzijde van de kast te bedienen.

 

Flexibele deuren

Bij kasten met overlappende deuren is het mogelijk om de aanslag naar wens om te wisselen tussen hoofd- en nevendeur. Standaard worden deze met de rechter deur als hoofddeur en de linker deur als nevendeur geleverd. Dit biedt kansen bij het inbouwen van koelaggregaten en het bouwen van panelen volgens UL. Door het platte middenstuk van de afdichting kunnen grote zwenkramen, die over de volledige hoogte ingebouwd zijn, vrij bewegen. De bekabeling kunt u aan de standaard aangebrachte hamerkopboringen in het deurprofiel fixeren, ook met standaard kabelbinders.

 

Vereenvoudigde vergrendeling

De 180° scharnieren kunt u zonder mechanische bewerkingen aan de deur monteren, wat het achteraf plaatsen eenvoudiger maakt. Ook sluitsystemen, zoals de comforthandgreep, kunt u zonder gereedschap monteren. De vergrendeling komt bij een geopende deur beschikbaar. U hoeft deze slechts in te drukken, de greep op de juiste positie op de sluitplaten te plaatsen en de greep te sluiten. De vergrendeling wordt automatisch aangebracht. Bij sleutelplannen kan de greep met de betreffende cilinder ook achteraf geplaatst worden.

 

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder