Leestijd: 2 minuten

VX25 Sokkels & Bodems

Door het nieuwe sokkelsysteem en bodemframe is meer ruimte beschikbaar voor kabelinvoer en is het positioneren van de kast eenvoudiger dan voorheen. Het sokkelsysteem VX25 is beschikbaar in hoogtes van 100 mm en 200 mm. De royale opening in het stabiele bodemframe vereenvoudigt het monteren van kabels. Zo blijft meer montageruimte over en hoeft u geen rekening te houden met de noodzakelijke buigradius van de kabels. In het sokkelsysteem kunt u voor de bevestiging van kabels hetzelfde toebehoren gebruiken als in de basiskast VX25. De smalle hoekstukken van het sokkelsysteem maken bovendien transport met een vorkheftruck of pompwagen mogelijk.

 

Behoud beschermklasse en meer zekerheid

De centreerhulp van het sokkelsysteem VX25 aan het kastframe, garandeert een nauwkeurige positionering van de kast op de sokkel. Door de vorm en uitvoering van het glijblok onder de basiskast blijven bij het monteren de beschermklasse IP en de potentiaalvereffening behouden. De afgeronde randen van de bodemplaten zorgen ervoor dat kabels bij invoer vanaf de onderzijde niet beschadigd raken. Ook voorkomt het dat ze bij hoge belasting doorbuigen. De bodemplaten worden eenvoudig vanaf de bovenzijde vastgeschroefd en geven daarmee automatische potentiaalvereffening. De gecodeerde aardingspunten maken het aanvullend monteren van aardlitzen mogelijk. De speciale transportwielen die per set voorzien zijn van twee wielen mét rem en twee wielen zonder rem, worden in een sokkelhoekstuk gehangen en mogen tot 1000 N per dubbel zwenkwiel belast worden.

 

Koppelingen

Het sokkelsysteem VX25 wordt gekoppeld door de zijplint horizontaal op het koppelvlak te monteren. Voor eventuele montage van een kabelbevestigingsrails, dient aanvullend een sokkelhoekprofiel gemonteerd te worden. Voor een stabiele koppeling van het sokkelsysteem VX25 kunt u ook de interne koppelbevestiging gebruiken. De in de breedte en diepte symmetrische sokkelplinten kunnen naar wens vastgeschroefd of vastgeklikt worden. Plinten tussen de kasten kunt u weglaten.

 

Componenten afzonderlijk monteren

Door de breedtedeling kunnen basiskasten VX25 met een breedte van 1200 mm in twee bereiken gedeeld worden. Hierdoor is het mogelijk om componenten die voor montage in een 600 mm brede basiskast VX25 geschikt zijn, afzonderlijk in diepte ten opzichte van elkaar te monteren. Denk aan montageplaten, kabelbevestigingsrails en zwenkramen. Deze breedtedeling is beschikbaar voor basiskasten met een diepte van 500 of 600 mm. Uiteraard kunt u met een sokkeladapter ook stelvoeten en zwenkwielen onder de sokkel monteren.

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder