Leestijd: 2 minuten

VX25 Koppelingen

Dankzij een vereenvoudigde en consistente koppeltechniek voor de VX25, vergt het koppelen en het op beschermklasse afdichten weinig tijd. De koppelingen zijn zodanig geconstrueerd dat alle voorkomende koppelsituaties in de kastenbouw met slechts drie verschillende koppelsystemen af te dekken zijn. De opsteekbare afdichting kan exact gepositioneerd worden en in een handomdraai op het kastprofiel aangebracht worden. Daarnaast zorgt de afdichting voor een hoge beschermklasse en kan het naar wens hergebruikt worden.

 

Flexibel kasten koppelen

Voor het koppelen van de VX25 kan men voor een binnen- en buitenkoppeling kiezen. De interne koppelbevestiging is flexibel te positioneren in het 25 mm-raster op de koppelplaats. Door de mogelijkheid om de koppelbevestiging vanaf de zijkant vast te schroeven, is het samenbouwen van de kasten eenvoudig te realiseren. Het koppelblok ligt intern gelijk met het kastframe. Door die positie is het flexibel te overbouwen, zeker als de montageplaat in de 0-positie geplaatst is; het vervangt dan een montageplaattussenstuk. De buitenkoppeling wordt op de verticale profielen van het kastframe aan de buitenzijde van de VX25 in de aanwezige draadhulzen geplaatst. Deze koppeling kunt u ook naderhand aanbrengen. Met behulp van de koppelsystemen is het mogelijk om aan alle vier de zijden kasten te koppelen, wat een individuele benadering van elke denkbare ruimtelijke situatie creëert. Uiteraard kunnen bestaande TS 8 kastsystemen uitgebreid worden met de VX25. Hiervoor is een speciale koppelset beschikbaar.

 

Veilige transportmaatregelen

Omdat zowel de interne koppelbevestiging als het koppelblok in de koppelrichting vastgeschroefd worden, blijven de kasten op hun plaats. Voor kraantransport worden combihoeken op de koppelvlaken geplaatst voor een optimale lastenverdeling. De belastbaarheid van de VX25 vindt u in de Belastingbrochure . Uiteraard moet u rekening houden met de gewichtsverdeling per kastelement. De persoon die het kraantransport verzorgt zal waar nodig aanvullende maatregelen dienen te treffen voor een veilig transport.

 

De afwerking

Bij het koppelen ontstaat een kleine naad tussen de verschillende kastsystemen. Aan de bovenzijde kan met twee eindkapjes eenvoudig een aanvullende afdichting over de bestaande afdichting geklikt worden. Bij rug-aan-rug koppeling ontstaat verticaal een opening tussen de zijwanden. Ook hier kan middels de buitenkoppeling een afdekking geplaatst worden. Deze afdekking voorkomt dat stof op de afdichting ophoopt.

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder