Leestijd: 2 minuten

Klaar voor de toekomst dankzij Edge

Discover the Edge

De digitalisering van analoge processen en informatie bespaart tijd en vergemakkelijkt heel wat domeinen van ons leven. Interactie, communicatie en bedrijfsmodellen veranderen als gevolg van de digitalisering.

Alles is met elkaar verbonden

Het internet der dingen (Internet of Things (IoT)) behelst alle computergestuurde apparaten die verbinding kunnen maken met het internet – van mobiele telefoons en laptops tot machines en fabriekssystemen. Zelfs de koelkast gaat online. En dat alles genereert enorme hoeveelheden gegevens.

Deze trend weerspiegelt een dynamische IT-markt die een invloed heeft op de toekomstige IT-strategieën en die de dagelijkse routines thuis en op het werk verandert.

Reageren zonder vertraging

De sensoren van IoT-apparaten leveren gegevens die moeten worden verzameld, verwerkt, beoordeeld en opgeslagen – snel en zo dicht mogelijk bij de bron. De fysieke nabijheid door Edge Computing is de sleutel tot een lage latency.

Veiligheid boven alles

Ongeoorloofde toegang tot vertrouwelijke gegevens kan niet alleen een politieke of economische invloed hebben, maar zelfs gevolgen hebben voor onze gezondheid. De beveiliging van gevoelige gegevens en systemen staat voor twee grote uitdagingen die Rittal Edge Computing oplost: digitale gegevensbescherming en het beveiligen van het datacenter en IT-racks tegen fysieke toegang.

Schaalbare oplossingen

Als u het snelle tempo van de markt wilt bijhouden en aan de vraag naar efficiëntie wilt blijven voldoen, moet u gestandaardiseerde IT-architectuuroplossingen installeren. Dat zijn schaalbare systemen waarmee u de prestaties naar behoefte kunt aanpassen of uitbreiden. Dankzij standaardisatie kunnen ook bestaande systemen worden geïntegreerd, zodat u niet helemaal opnieuw hoeft te beginnen.

Beschikbaarheid zonder onderbrekingen

Een ononderbroken dataverbinding tussen uw toepassing en de dataleverancier is de belangrijkste voorwaarde voor een optimale beschikbaarheid van gegevens. In tegenstelling tot de gegevensbescherming, hangt de beschikbaarheid af van de technische functionaliteit: zelfs kleine fouten kunnen verstrekkende gevolgen hebben, vooral op apparaten die in minder dan tien milliseconden beslissingen nemen.

 

Tags Discover the Edge

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder