Leestijd: 5 minuten

Even voorstellen:
Christiaan Beudel

Christiaan Beudel is bij Rittal werkzaam als Warehouse Supervisor Large Parts. Met een goed geolied team zorgt hij dat Rittal producten iedere dag snel, nauwkeurig en efficiënt geladen en gelost worden. Een dynamische baan, waarbij geen dag hetzelfde is.

 

Hoe ziet een typische werkdag er voor  jou uit?

“Er bestaat niet zoiets als een typische werkdag, iedere dag is anders. Maar grofweg ziet een werkdag er als volgt uit: om 7:00 uur beginnen we met de inslag van goederen die geleverd zijn. Hier hebben we tot 11:00 uur de tijd voor, want dan draaien we de orders uit en starten we met de uitslag. Een groot deel van de orders hebben we dan klaarliggen, maar de hele dag kunnen klanten nog bestellen en komen er nog orders bij. Bij Rittal geldt: voor 16:00 uur besteld, is de volgende dag geleverd.”

 

Waar bestaan de werkzaamheden precies uit?

“Ik ben verantwoordelijk voor orderverzameling grootgoed, zowel de inslag als uitslag. Simpel gezegd zorg ik ervoor dat de producten op tijd bij de klant zijn. Daarbij bepalen we of de producten met de vervoerder meegaan of met de pakketdienst. Klein toebehoren als schroefjes en wartels versturen we met de pakketdienst. Sinds mei 2017 zijn we overgestapt op een ander ERP-systeem. Daarmee wordt de orderverwerking verder geautomatiseerd. Daarbij wordt o.a. gekeken naar gewicht: is iets zwaarder dan 30 kilogram dan gaat het met de vervoerder mee, daaronder met de pakketdienst. Maar menselijke controle is nog wel nodig, want een zijpaneel van een computerkast mag dan misschien minder dan 30 kilogram wegen, het is meestal beter om dit wel met de vrachtwagen te leveren in plaats van de pakketdienst.”

 

Hoeveel collega’s heb je nodig om deze klus te klaren?

“Dit doen we met veertien personen. Hiervan zijn de meesten vaste medewerkers. Daarnaast maken we veel gebruik van uitzendkrachten en een studentenpool. Een goede, leuke gemixte groep, ook qua leeftijd; de jongste is 18 en de oudste is 64 jaar. Bij Rittal maken we geen onderscheid tussen uitzendkrachten of vaste medewerkers, iedereen krijgt bij ons een kerstpakket en als er een feestje is, zijn ook zij van harte welkom.”

 

Hoe lang werk je al bij Rittal?

“1 februari 2009 ben ik bij Rittal binnengekomen als Hoofd Bedrijfsbureau Expeditie en Grootgoed Magazijn. In de krant zag ik de vacature voor deze functie en ik dacht: dit is wel wat voor mij. Ik kende het bedrijf al en ik kende ook mensen die hier werkten. Het organiseren en aansturen sprak mij erg aan en de 38-urige werkweek ook. Ik kom uit een andere functie bij een ander bedrijf, waar ik heel wat meer uren maakte. Sinds de komst van een kleine wilde ik graag weer richting een 40-urige werkweek, zodat ik wat meer tijd kan doorbrengen met mijn gezin. En hier bij Rittal kan dat. Ze zijn heel flexibel en dat vind ik heel erg fijn. Sinds begin 2017 ben ik gestart in de nieuwe functie van Warehouse Supervisor.”

 

Wat vind je het leukste aan je werk?

“De afwisseling is het leukst. De ene keer krijg je een vraag van je collega’s van het Client Center hoe laat de order geleverd wordt, de andere keer moet je een chauffeur helpen die iets komt aanleveren.  Maar de meeste schik haal ik toch wel uit de groep aansturen. Ik probeer veel zaken met humor op te lossen, en ik houd ook wel van een lolletje.  Maar als er echt wat is, dan ben ik er ook voor ze. En dat weten ze ook. Ik zeg altijd: we zijn een voetbalteam en ik ben de voetbaltrainer, dat betekent dat je de ene keer boven de groep staat en de andere keer ertussenin.”

 

Dus je hebt iets met voetbal. Ben je zelf trainer geweest?

“Tot mijn 22ste heb ik gevoetbald, toen scheurde ik mijn enkelbanden en hield het op. Daarna ben ik nog wel acht jaar voetbaltrainer geweest. Ik trainde het jeugdteam en later ook de senioren, maar door tijdgebrek ben ik daarmee gestopt. Nu spring ik af en toe met mijn buurman op de mountainbike en maken we een ritje door Montferland.  Ik houd wel van het buitenleven. En op zondagen ben ik in de schutterstent te vinden, ik ben namelijk lid van een schutterij.”

 

De schutterij, vertel daar eens wat meer over.

“Ik ben al vanaf mijn zestiende lid van Schutterij St. Anna. Dat is enorm gezellig. In de functie van officier bewaak ik daar de orde en netheid. Maar ook daar met humor en een lach, hoor!  Eén keer in de maand oefenen we met ons korps op zondagochtend. Dan oefenen we bijvoorbeeld het marcheren en defileren voor serenades, kermissen en schuttersfeesten. Daarnaast doen we ook regelmatig mee aan een schuttersconcours, daar strijd je om de prijs en om de eer in een bepaalde categorie. Dat is ook altijd heel gezellig.”

 

Wat weten mensen niet van je, wat ze wel zouden moeten weten?

“De mensen die mij kennen weten het wel: ik ben een echte levensgenieter. Wanneer ik achter het huis zit, ben ik al op vakantie. Ik ben ook wel een beetje een knutselaar en vind het leuk om het thuis nog gezelliger te maken. Vorig jaar heb ik een veranda aan het huis gebouwd en momenteel ben ik bezig met een houthok. Een hottub staat nog op het wensenlijstje. Met een biertje erbij lekker ontspannen, heerlijk lijkt me dat. Nu mijn vrouw nog overtuigen!”

 

Tot ziens op LinkedIn

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder


Reactie (1)

Dennis Klein | 9 april 2018

Leuk verhaal Chris, zag de link voorbij komen bij Hubert. Allebei levensgenieters met inzet en passie voor hun werk.

reageer