Leestijd: 5 minuten

Even voorstellen:
Marlou van Huet

Marlou van Huet is medewerker Inventory Management. Samen met twee collega’s houdt zij zich o.a. bezig met de inkoop van Rittal producten via het hoofdkantoor, bewaken ze de voorraad en zorgen dat snelle leveringen mogelijk zijn. Een dynamische job.

 

Wat houdt jouw functie precies in?

Samen met mijn collega’s ben ik verantwoordelijk voor het voorraadmanagement. We bestellen dagelijks alle producten die nodig zijn voor de klantorders die binnenkomen en zorgen dat de veiligheidsvoorraadstanden up to date blijven zodat we spoedbestellingen kunnen leveren. Er zijn veel artikelen die Rittal binnen 24 uur levert aan de klant; ongeveer 80 procent van de artikelen die wij hebben. En daarnaast zijn er de specials. Dat zijn klantspecifieke orders die als special worden besteld en daar ben je wel druk mee. Offertes opvragen, aanbiedingen doorzetten naar verkopers, stukje escalatie, reclamaties, spullen retour sturen die fout zijn besteld, te veel of die de klant toch niet nodig heeft.

Zo dat klinkt best wel druk.

Het bestellen en het inkopen zelf is niet zozeer heel druk, het zijn vooral alle variabelen die erbij optreden; de aanvragen van specials, telefoontjes en ook vragen van de collega’s van de salesafdeling. Alle aanvragen komen bij ons binnen en wij zetten deze dan weer door naar ons moederbedrijf in Duitsland of naar derde partijen in Nederland of Duitsland. Vaak willen klanten heel snel de specials geleverd krijgen, maar de leverancier kan het niet zo snel leveren, de druk wordt dan behoorlijk opgevoerd en het is dan onze taak om te bemiddelen en tot een acceptabel compromis te komen. Dat vind ik een van de mooie dingen aan dit werk.

 

Vertel. Waarom vind je dat zo mooi?

Ik zie het als een sport om alle spullen op tijd binnen te krijgen. Daarvoor moet je soms wel de grenzen opzoeken van wat nog acceptabel is. Je wilt natuurlijk iedereen tevreden houden, zowel de relatie met de klant als met de leverancier. Het is de kunst om de situatie goed in te schatten en te kijken waar de ruimte zit om tot een bevredigend compromis te komen. Als het dan lukt is de voldoening zeer groot.

 

Hoe ben je bij Rittal terecht gekomen?

Ik ben in februari 2017 gestart, dus ik zit hier nog pas kort. Hiervoor heb ik een hele tijd bij een cateringbedrijf gewerkt. Dat was vanuit een bijbaan zo gegroeid. Ik zat daar eerst jaren op het bedrijfsbureau en ben de laatste anderhalf jaar naar de inkoopafdeling gegaan. Maar als snel kon de baan me niet meer uitdagen. Ik betrapte mezelf erop dat ik veel dagen zonder voldoening naar huis ging. Toen heb ik mijn cv online gezet en binnen een paar uur werd ik gebeld voor een tijdelijk functie bij een netbeheerder. Ik aarzelde geen moment en nam ontslag. Veel mensen in mijn omgeving verklaarde me voor gek. Waarom een vaste baan opgeven voor een tijdelijk contract? Maar je moet gelukkig worden van wat je doet. Dat is veel belangrijker.

 

En daarna kwam Rittal?

Ja klopt. Mijn tijdelijke contract was afgelopen en ik zag de vacature medewerker Inventory Management online staan en ik wist meteen: dit is mijn functie. Het sloot precies aan bij wat ik kon en wat ik wilde. De functie is heel divers en tegelijk heel inhoudelijk. Dat spreekt mij aan. Er is nog zoveel te leren voor mij. Omdat het via een uitzendbureau ging, wist ik in eerste instantie niet dat het om Rittal ging. Maar toen ik op gesprek kwam wist ik meteen: dit is het bedrijf waar ik voor wil werken. Het voelde goed.

 

Blijven leren en uitgedaagd worden is wel een thema voor je. Of niet?

Dat klopt denk ik wel. Ik houd van uitdagingen. Dat houdt het leven leuk. Ik sport heel veel en ook daar zoek ik de grenzen op. Dit jaar heb ik me met een vriendengroep ingeschreven voor twee Spartan Races in Engeland. De Spartan Sprint en de Spartan Beast, die laatste is 22km lang en heeft 35 obstakels. Daar ben ik met mijn vrienden al volop voor aan het trainen. Dat samen afzien is best gezellig!

 

En blijft er naast het sporten ook nog tijd over voor andere hobby’s?

Zeker, voor mijn twee paarden Zazou en Galant heb ik altijd tijd. In de zomer rijd ik met ze door de bossen en ik spring wedstrijden. Maar ik moet ze ook wel eens achterlaten, omdat ik enorm van reizen houd. Om de twee jaar maak ik een grote reis. Twee jaar geleden heb ik gebackpackt in Maleisië, Cambodja en Vietnam. Dat was prachtig. Elk land en iedere cultuur heeft zo zijn eigen charmes, dat kun je niet vastleggen of opschrijven, dan moet je ervaren. Je leert niet alleen veel over de andere cultuur, maar ook over jezelf en het besef wat je hier in Nederland allemaal hebt. Waar ik dolgraag nog een keer naar toe wil is Zuid-Amerika. En Australië. En IJsland. Eigenlijk wil ik nog zoveel zien.

 

Wat is je levensmotto?

Vandaag is vandaag, morgen is pas morgen. Ik leef best wel in het moment. Dat betekent dat ik zoveel mogelijk uit de dag wil halen. Ik ben heel leergierig en wil mezelf zoveel mogelijk ontwikkelen. Ik houd ervan om mezelf doelen te stellen en weet heel goed waar ik naar toe wil. Maar ondertussen geniet ik met volle teugen van ieder moment, ieder dag weer.

 

Tot ziens op LinkedIn

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder