Leestijd: 3 minuten

Even voorstellen:
Edwin Visser

Vanuit zijn uitgebreide kennis en ervaring in de techniek én commercie weet Edwin Visser technische mogelijkheden te vertalen naar de beste oplossing voor de klant. De Account Manager Industrie regio Noord heeft door zijn natuurlijke nieuwsgierigheid een continue hang naar ontdekken en leren. Hij wil klanten laten excelleren met advies, maatwerkoplossingen, een brede dienstverlening en het overbrengen van kennis.

“Vanuit onze rol als marktleider treed ik als Account Manager op als adviseur en ben ik een aanjager van de industrie en van innovatie. Rittal is veel meer dan een fabrikant van kasten. De kast is de basis, we bieden klanten oplossingen om slimmer te werken en een efficiencyslag te maken. Vanuit een innovatieve denkwijze en technische achtergrond informeer ik klanten over de markt- en productontwikkelingen en denk ik mee in de processen. Ik vind het leuk om de vraagstukken van de klant te inventariseren, te toetsen op relevantie en haalbaarheid en te vertalen naar een passende aanbieding. Hierbij werk ik vaak nauw samen met collega’s.”

 

Techniek én commercie

“Van jongs af aan wilde ik beroepsmarinier worden. De zee en scheepvaart trokken me enorm aan. Ook had ik een bovenmatige interesse in techniek. Als kind al haalde ik tot grote ergernis van mijn ouders radio’s uit elkaar om erachter te komen hoe het werkte. Ik besloot vanwege de marktkansen een brede opleiding te kiezen en koos voor elektrotechniek op de MTS, met in het laatste jaar een extra commerciële opleiding. Hier is mijn interesse in de verkoop en sales ontstaan. De ogenschijnlijk tegenstrijdige combinatie destijds heeft mij tot op heden veel gebracht!”

 

De juiste combinatie

“Na de opleiding ben ik begonnen bij de Wapentechnische Dienst van de Marine. Als field service engineer voor een defensieproject kwam ik voor het eerst met de Rittal-producten in aanraking. De commercie heeft altijd gekriebeld en ik wilde na de marine nieuwe uitdagingen aangaan. Voordat ik bij Rittal kwam werken, heb ik gewerkt als service- en buitendienstmedewerker bij onder andere een groothandel, installatiebedrijf en elektrotechnisch leverancier. Ik heb een diepgaande, brede ervaring en ben iemand die graag klanten adviseert over de voor hen beste oplossing. Bij Rittal vond ik de juiste combinatie van techniek, de commercie en het overbrengen van kennis.”

 

Ontwikkelen

“Bij Rittal werk je bij een marktleider en speel je in de Champions League. Ik ben er trots op om bij dit prettige en solide familiebedrijf te werken. Iedereen gaat collegiaal met elkaar om, heeft veel voor elkaar over en de lijntjes zijn kort. Het is een bijzondere club mensen die gepassioneerd werkt en kennis en ervaring deelt. Rittal daagt je uit om jezelf te ontwikkelen met opleidingen en door veel samen te werken. Deze mentaliteit inspireert en stimuleert. Vanuit nieuwsgierigheid heb ik een hang naar leren en wil ik mijn capaciteiten naar een hoger plan tillen. Het maakt me een completer mens. Ik vind het leuk om ergens in mee te denken, mijn stempel op te drukken en zaken slimmer aan te pakken.”

Vitaal

“Mijn vrije tijd besteed ik graag met mijn gezin. Daarnaast vind ik innerlijke rust en gezondheid belangrijk. Rittal heeft vanuit goed werkgeverschap een health check aangeboden en gefaciliteerd in een sportprogramma onder begeleiding van een coach. Ik let nu meer op mijn voeding, doe aan krachttraining en voel me fitter en gezonder!”

 

Tot ziens op LinkedIn

 

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder