Leestijd: 4 minuten

Even voorstellen:
Arco Prins

Samen met de klant kennis en ervaring koppelen en op zoek gaan naar de beste oplossing. Dat maakt de functie van accountmanager IT regio west uitdagend voor Arco Prins. Hij heeft zijn sporen verdiend als multidisciplinair installateur en als teamleider en sales consultant in de datatechniek. Met een voorliefde voor schepen en techniek is de maritieme sector als aandachtsgebied hem op het lijf geschreven.

Elektrotechniek
“In mijn jonge jaren bouwde ik mengpanelen en alarminstallaties en -boxen met sirenes en schijnwerpers. Ook dieselmotoren vond ik interessant en ik sleutelde er regelmatig aan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik koos voor een mbo-opleiding in de elektrotechniek om te gaan werken als monteur in sterkstroominstallaties. Alle takken van sport wilde ik leren. Van scheepselektromonteur en elektromonteur in woningen en luxe villabouw ontwikkelde ik me tot multidisciplinair installateur in de data, brandmeldinstallaties, toegangscontrole en elektra. Twaalf jaar lang volgde ik opleidingen in de avonduren om door te groeien tot sales consultant/accountmanager en projectleider. Ik wilde meer vrijheid en met verschillende projecten tegelijk bezig zijn.”

Rittalfamilie
“Bij mijn vorige werkgever kwam ik regelmatig met klanten bij Rittal over de vloer. Ik zag Rittal als een professioneel bedrijf, dat continu inspeelt op vragen uit de markt, gericht is op kwaliteit en blijft innoveren. Het voelde als één grote familie. Toen in 2016 de functie van accountmanager vrijkwam, was de keuze snel gemaakt. Je krijgt bij Rittal het vertrouwen en de vrijheid om dingen te doen die je leuk vindt en om kansen te pakken. Dat past bij mij, want ik zit niet graag stil en ben altijd bezig oplossingen te zoeken voor klantvragen. Dat doe ik uiteraard niet alleen, maar samen met collega’s.”

Ontwikkelen
“De functie als accountmanager biedt ontzettend veel afwisseling. Het leukst vind ik om mijn product- en marktkennis te koppelen aan klantwensen om de beste oplossing te vinden. Elk project is maatwerk. Rittal biedt geïntegreerde oplossingen en heeft alles onder één dak. Ons assortiment en dienstverlening blijft zich uitbreiden en de markt ontwikkelt zich snel. Steeds meer bedrijven stappen over naar de cloud, apparatuur wordt kleiner en beveiliging, monitoring en optimaal geconditioneerde ruimtes worden belangrijker. Dat maakt dat je zelf ook in ontwikkeling moet blijven. Ik vind het interessant om dingen uit te zoeken en belangrijk om mijn kennis up-to-date te houden met trainingen en bijeenkomsten. Zelf haal ik ook veel energie uit het geven van presentaties over nieuwe producten.”

Maritiem
“In de maritieme sector komen alle disciplines én mijn affiniteit met schepen bij elkaar. De audiovisuele installaties van onder andere grote, luxe jachten worden blootgesteld aan extreme temperaturen, vocht en trillingen en de eisen nemen toe. Het klimatiseren en beveiligen van behuizingen, power en monitoring spelen een steeds grotere rol. Apparatuur wordt kleiner, hardware ruimtes worden kleiner en de invulling van de IT behuizing is een uitdaging. Voor deze complexe markt leveren we innovatieve producten zoals de zwevende, compleet uittrekbare Pull-Out-Frames. Deze zijn geschikt voor de kleinste oppervlaktes in schepen. Ook de KIK (kast in kast) is zo’n vooruitstrevende oplossing voor bijvoorbeeld extra beveiliging in bedrijfsverzamelgebouwen. Steeds vaker zit ik samen met klanten bij het opstarten van projecten aan tafel als sparringpartner. Juist die relatie opbouwen, de verdieping en innovatieve oplossingen maken dit vak interessant en uitdagend.”

Grundel
“In mijn vrije tijd ben ik als slagwerker te vinden bij slagwerkgroep EMS in Hardinxveld. Ook besteed ik veel tijd aan boord van mijn eigen schip, een ouderwetse grundel van ongeveer 9 bij 3 meter. Toen ik jong was had ik al een houten vlotje, sleutelde ik aan mijn roeibootje en op mijn 16e kocht ik mijn eerste  jacht. De scheepstechniek en het gevoel van vrijheid ervaren, vind ik ontzettend leuk. Het is een hele andere wereld!”

 

Video Pull-Out-Frame Maritime

Tags accountmanager arco arco prins elektrotechniek even voorstellen IT maritiem pull out frame scheepvaart

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder