Leestijd: 3 minuten

Even voorstellen:
Marco Casciaroli

Hij heeft een echt Rittal-hart. Al vanaf 1994 werkt Marco Casciaroli bij Rittal. Hij is hét voorbeeld dat ontwikkeling en flexibiliteit leiden tot innovatie en het creëren van waarde. Met zijn lange en brede ervaring kent hij niet alleen de producten en processen, hij speelt in op veranderingen en innovaties en deelt expertise. Sinds begin 2022 is hij projectmanager Energy & Power Solutions. “Hier kan ik de diepte ingaan en verder groeien in kennis en ervaring.

“Binnen de Business Unit Energy & Power Solutions houd ik mij bezig met de Rittal-stroomrailsystemen en heb ik de focus op nieuwe toepassingen, marktsegmenten en gebruikers. Waar ik me voorheen op de afdeling Technical Sales Support bezighield met het hele productportfolio, ben ik nu gericht op energy- en poweroplossingen, zoals batterijopslag en laadinfrastructuur. Ik kan hier mijn tanden in zetten en de markt leren kennen. Wat is er nodig? Wat kunnen we betekenen met ons huidige productportfolio en wat hebben wij aanvullend nodig om onze gebruikers maximaal te ondersteunen? Vanaf de ontwerpfase denk ik mee met opdrachtgevers en vertaal ik de wensen en eisen naar een technische offerte en productspecificaties. Daarbij zoek of creëer ik oplossingen en begeleid ik het proces, van A tot Z. Van het klantgesprek tot aan het vertalen van de wensen naar een Rittal-oplossing.”

Ontwikkelen

“Direct na de opleiding MTS elektrotechniek kwam ik bij Rittal terecht op de verkoopafdeling, het huidige client center. De functie leek me leuk, ik was jong en wilde aanpakken. Na een intern traject van een aantal maanden zat ik aan de telefoon en had ik eerstelijns klantcontact. Dat beviel mij erg goed. In deze jaren heb ik veel geleerd, ervaring opgedaan en cursussen gevolgd om me te blijven verbeteren en verbreden. Zo kwam ik in 2004 terecht op Technical Sales Support. Dit gaf mij de gelegenheid om mij verder te ontwikkelen en onze gebruikers nog breder te ondersteunen en te ontzorgen met de Rittal-oplossingen.”

Samenwerken en ervaringen delen

“Binnen Rittal heb ik mooie dingen gedaan, vooral in de breedte. Als projectmanager Energy & Power Solutions kan ik me specialiseren en verdieping aanbrengen. Ik ben onderdeel van het grote geheel en daar zit de kracht! We maken gebruik van elkaars kennis en ervaring, als Nederlandse dochteronderneming, maar ook internationaal. We ontwikkelen en werken samen met onze Duitse moederorganisatie en leren van elkaar. Ook schakelen we soms externe partners in om de oplossing voor klanten te vinden. Dat geeft energie! Je kunt het immers niet alleen.”

Puzzelen

“Bij Rittal heerst een warme, persoonlijke cultuur, krijg ik vertrouwen en de mogelijkheden om te blijven ontwikkelen. Met mijn brede kennis weet ik wat klanten nodig hebben om onze systemen te gebruiken. Ik wil het maximale bieden en geven wat klanten nodig hebben. Ik word blij van een hoge productiviteit en het verzetten van bergen werk met een mooie afsluiting en een tevreden klant als gevolg. Van het puzzelen met techniek en commercie en de ideale oplossing voor de klant vinden. Het geeft een ontzettend goed gevoel als we het weer hebben gefixt!”

 

Tot ziens op LinkedIn

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder