Leestijd: 4 minuten

Even voorstellen:
René Hazeveld

Verandering van spijs doet eten. Dat gaat zeker op voor René Hazeveld, Technical Sales Engineer IT. Sinds 2000 werkt hij bij Rittal en grijpt hij ontwikkelingsmogelijkheden aan die hem nieuwe energie geven. Hij heeft zich ontwikkeld tot dé spil tussen commercie en techniek in IT-projecten.  “Ik vind het prettig om de mens achter een project te zien, te spreken en samen op te trekken.”

“Uitdagende klantvragen vertalen naar IT-oplossingen die klanten écht verder helpen. Dat is in de basis mijn werk als Technical Sales Engineer. Ik ondersteun in het adviestraject bij technische IT-vraagstukken, verzorg de voorbereiding van de oplossing, werk offertes uit en zorg voor een goede projectbegeleiding. Het is een geweldige branche, de wereld van IT verandert snel . Mooi om hier onderdeel van uit te maken en op in te spelen.”

Commercie én techniek
“De technische branche ben ik ingerold. Als kind trok de commercie. Ik volgde de MBO+-opleiding Euromarketing en Internationale groothandel. Buiten school werkte ik veel, soms had ik wel drie bijbaantjes tegelijk. Na mijn studie ging ik solliciteren en kwam ik bij Rittal op gesprek. Dat verliep goed en ik werd gevraagd om te komen werken als Office Sales Engineer, het huidige Client Center. Het was een commerciële functie voor zowel IT als industrie bij een totaalleverancier. Dat sprak me aan. Het brede assortiment en de techniek waren nieuw voor me. Door mee te luisteren met collega’s, de organisatie te leren kennen en het volgen van interne- en externe opleidingen, blijf ik mij ontwikkelen. In 2006 werd ik gevraagd als Technical Sales Engineer IT. Sindsdien heb ik geleerd hoe ik technische mogelijkheden vertaal naar de juiste klanttoepassing. Indien nodig schakel ik de expertise van andere collega’s in. Een eerlijk, eenduidig verhaal naar de klant, is wat ik belangrijk vind.”

Projecten begeleiden
“Mijn functie is inmiddels enorm veranderd. Waar ik me voorheen meer bezighield met offertes en calculaties van alles wat niet standaard was, vervul ik nu meer de rol van het managen van complete projecten. Daarnaast ben ik contactpersoon voor diverse datacenters binnen Nederland en een grote speler op telecomgebied. Binnen mijn werk zijn de IT-infrastructuur oplossingen in de maritieme sector een speerpunt. Samen met mijn collega Account Manager Arco Prins ontginnen we deze markt. Een markt, met haar eigen specifieke eisen en een ander type klanten! Steeds meer ga ik mee naar projectlocaties. Het is afwisselend en prettig om de mens achter een project te zien, spreken en samen op te trekken. Dat communiceert makkelijker en je kunt vraagstukken en problemen ter plaatse bekijken.”

Vrijheid en ontwikkeling
“Wie bij Rittal werkt, heeft de vrijheid zelf de tijd in te delen. Eerder beginnen omdat je een sportavond hebt of juist later beginnen vanwege een goede werk-/privébalans? Het kan allemaal. We bouwen spaaruren op die je naar eigen inzicht kunt inzetten. Die flexibiliteit en het vertrouwen ervaar ik als zeer prettig. Rittal is bovendien een bedrijf met goede producten, een totaalleverancier met een compleet apparaat aan service. Daar zijn we goed in en groot mee geworden. We laten klanten niet zomaar vallen en zoeken altijd naar de beste oplossing. Ook geeft de organisatie om de medewerkers. Een familiaire sfeer, met leuke collega’s, bij wie je altijd terecht kunt.”

Levensgenieter
“Projecten begeleiden als Technical Sales Engineer IT past goed bij mij. Ik ben optimistisch, energiek en ondernemend en graag onder de mensen. Op vakantie gaan is één van mijn hobby’s. We gaan regelmatig naar Levico in Italië, waar het altijd voelt als thuiskomen. Als echte levensgenieter houd ik ook van een hapje en een drankje. Een goed glas rode wijn samen met vrienden of familie drinken, wijnavonden houden, daar kan ik echt van genieten!”

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder