Leestijd: 3 minuten

Even voorstellen:
Marc Corbeek

IT-Infrastructuur

Hij is commercieel gedreven, een echte relatieman en initiator. Marc Corbeek is Account Manager NL Datacenters & Key-accounts en steekt zijn liefde voor de Rittal producten niet onder stoelen of banken. “Mijn doel is om Rittal zowel nationaal als internationaal goed op de kaart te zetten.”

“Altijd al is het mijn ambitie geweest om in de verkoop te werken. Als kind speelde ik vaak verkopertje met een telefoon aan mijn oor. Mijn vader werkte in de sales voor een technische groothandel. Hierdoor is mijn brede interesse in de techniek ontstaan. We hebben samen vroeger wat afgeknutseld aan de keukentafel om een draad en een potmetertje op een houten plank werkend te krijgen.”

 

Learning by doing

“Mijn motto is: learning by doing. Ik zoek dingen graag zelf uit, wil ontdekken en doen.  In mijn eerste baan bij een retailbedrijf werd ik in het diepe gegooid. Zo’n kans pak ik met beide handen aan en dan ga ik er ook vol voor. Maar ik wilde vooruit en besloot bij een bedrijf te gaan werken waarin ik kon groeien. Rittal is dit bedrijf. Het was mij direct al helder welke stappen ik hier kon maken. Ik ben in 2013 begonnen op het Client Center. Dit was een fantastische leerschool, maar ik had de ambitie om in de buitendienst als Account Manager te gaan werken. Na een aantal jaren werd ik Account Manager IT voor Noord-Oost Nederland en sinds 2019 ben ik Account Manager IT voor Datacenters. Ik ben ontzettend trots op de ruimte die we krijgen in dit bedrijf om je te ontwikkelen.”

 

Groeimarkt

“Als Account Manager IT Datacenters ben ik het eerste aanspreekpunt voor klanten, kennispartner en verbinder. Het is een geweldig interessante markt om in te werken. Een markt, die enorm groeit en concurrerend is en waar de ontwikkelingen snel gaan. Ik blijf bij door veel te lezen, meetings en congressen bij te wonen en in gesprek te zijn met klanten. De grootte van de bedrijven, de ontwikkelingen waarmee zij te maken hebben, het ondernemerschap, ik vind het zeer boeiend. Wat is hun toekomststrategie en wat zijn hun wensen ten aanzien van innovaties en producten? Dit neem ik mee binnen Rittal zodat we daarop kunnen inspelen met ons netwerk, onze kennis en producten.”

 

Slagkracht

“Ik heb een enorme liefde voor de Rittal producten. We hebben de ideale mix van een compleet portfolio, een enorme kennis en internationale slagkracht. Dat biedt zoveel mogelijkheden! Nederland is een kennisland als het gaat om datacenters en een belangrijke partij wereldwijd. Dit biedt zeker kansen met onze internationale vertegenwoordiging. Mijn doel is om Rittal zowel nationaal al internationaal goed op de kaart te zetten.”

 

Initiator

“Wat mijn werk zo leuk maakt, is dat ik kan verbinden. Ik ben een positief ingesteld persoon die investeert in langetermijnrelaties met klanten. Altijd wil ik ergens het maximale uithalen en klanten succesvol en blij maken met de juiste oplossing. Ik vind het leuk te sparren met de (technische) collega’s en hen te betrekken en te enthousiasmeren voor nieuwe dingen. Het is een beetje als met teamsport. Je maakt gebruik van elkaars krachten en talenten. Al vanaf mijn zevende ben ik te vinden op het hockeyveld. Ook daar pak ik die rol van initiator en zwengel ik het team aan. Ja, privé ben ik altijd actief. Ik ga er dan ook graag op uit met mijn mountainbike én met mijn gezin!”

 

Tot ziens op LinkedIn

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder


Reactie (1)

fred | 19 juli 2022

zeer interessant

reageer