Even voorstellen:
Marc Corbeek

IT-Infrastructuur

Marc Corbeek is de nieuwe Account Manager IT voor Noord-Oost Nederland. Hij neemt het stokje over van Frank Hettinga, die twintig jaar lang het aanspreekpunt was. Marc brengt nieuwe energie mee, maar is niet nieuw voor Rittal.

 

Een nieuwe functie binnen Rittal per 1 december 2016. Heb je er zin?

Jazeker. Ik ben vier jaar geleden begonnen op het Client Center en het was altijd al mijn ambitie om bij de buitendienst als Account Manager te gaan werken. Het Client Center was een fantastische leerschool. Als eerste aanspreekpunt voor de klant heb ik een goede indruk gekregen van de vraagstukken, waar ik nu mee aan de slag kan in mijn nieuwe functie.

Wat ga je precies doen in deze functie?

Ik wil samen met de klant zoeken naar oplossingen voor zijn problemen. Waar loopt onze klant tegen aan? Hoe kunnen wij hem vanuit het Rittal portfolio daarin ondersteunen? Oplossingen bieden die fast and easy zijn, zodat de klant zich bezig kan houden met waar hij goed in is.

Een flinke opgave, wat denk jij toe te kunnen voegen?

Ik wil als kennispartner graag de verbinding leggen tussen de wereld van de industrie en IT. Een trend die we de laatste jaren zien toenemen is dat de industrie steeds meer wordt geconfronteerd met IT-vraagstukken. Met dergelijke complexe problemen start ik altijd met het in kaart brengen van het vraagstuk samen met de klant. Oprechte interesse is vaak de eerste stap naar een oplossing. Daarna kan ik binnen Rittal met de technische afdeling en de IT-professionals overleggen om met een gedegen advies en hopelijk ook met een passende oplossing te komen.

Waar komt je interesse in elektrotechniek vandaan?

Vanuit huis werd elektrotechniek er met de paplepel ingegoten. Ik kan me nog herinneren dat ik aan de keukentafel zat met een houten plank waarop draad en een potmetertje waren bevestigd en ik het werkend moest zien te krijgen. Mijn vader en ik hebben heel wat afgeknutseld aan de keukentafel. En dat heeft me geen windeieren gelegd, want ik ben elektrotechniek nog vaak tegengekomen in mijn vakantie- en bijbaantjes. Maar tegelijkertijd speelde ik als kind ook vaak verkopertje met een telefoon aan mijn oor. Mijn vader werkte in de sales voor een technische groothandel. Het was voor mij al vroeg duidelijk wat ik later wilde worden.

Dat klinkt behoorlijk vastberaden. Is dat wat je typeert?

Ja, dat denk ik wel. Mijn motto is: learning by doing. Ik ga altijd alles eerst zelf uitzoeken en als filiaal manager bij een nieuwe vestiging ingevlogen, die wat minder goed liep, met de opdracht: uitpluizen. Kom ik er niet uit, dan vraag ik om hulp. In mijn eerste baan bij een Retail bedrijf werd ik in het diepe gegooid en ga het maar regelen. Zo’n kans pak ik met beide handen aan en dan ga ik er ook vol voor. En weet ik het zelf niet, dan is er altijd wel iemand in mijn omgeving die het wel weet. Je ziet het ook terug bij het verbouwen van mijn huis. Ik heb werkelijk alles zelf gedaan. Ik houd van dat proces van uitzoeken, ontdekken en gewoon doen.

Krijg  je daar binnen Rittal de ruimte voor?

Jazeker. Rittal heeft als motto: fouten maken mag, als je maar niet tweemaal dezelfde maakt. Ik heb hier heel veel geleerd, en wat ik niet weet vraag ik aan mijn collega’s. Er is hier een grote technische afdeling die mij kan ondersteunen. Het is een beetje als met teamsport, je moet elkaars krachten en talenten kennen en daar gebruik van maken.

Je begint over teamsport, is dat wat je graag doet in je vrije tijd?

Absoluut, iedere zondag sta ik met mijn club op het hockeyveld. Dat doe ik al vanaf mijn zevende jaar. Heerlijk om met de jongens onder elkaar te zijn en te hockeyen. Daar geniet ik enorm van. Maar ik kan ook enorm genieten van bij mijn gezin zijn. Ik heb twee kleine kinderen van zes en twee en er is niets zo ontspannend als ’s avonds als ik thuis kom met ze te ravotten. In het weekend ga ik graag met mijn gezin naar het strand om uit te waaien. Dat zijn de dingen waar ik enorm gelukkig van word.

Share

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder