Leestijd: 3 minuten

Even voorstellen:
Paul Smits

Hij is de specialist als het gaat om Rittal Automation Systems en ontwikkelt industriële oplossingen op maat voor klanten. Senior technical sales engineer & Product Manager RAS, Paul Smits gaat geen ontwikkeling uit de weg!

“Op de afdeling Technical Sales Support maak ik onderdeel uit van een team van zes specialisten voor vraagstukken van industriële klanten. We adviseren over de beste oplossing voor de klant, voeren projectcalculaties uit en werken oplossingen op maat uit voor klanten. Dit kunnen industriële oplossingen zijn waarin onze kastsystemen, stroomverdeling, klimatisering en IT-infrastructuur zijn gebundeld. Ook begeleiden we projecten van A tot Z, van het bestektraject, de uitwerking tot implementatie, kennisoverdracht en alle communicatie gedurende het traject. Daarnaast ondersteun ik onze industriële klanten in hun werkplaatsoptimalisatie met onze oplossingen van Rittal Automation Systems. Onze adviezen zijn afgestemd op de wensen en de bedrijfsomvang waarbij we streven naar maximaal rendement en een verhoging van de productiviteit bij klanten.”

 

Spin in het web

“Ik ben een spin in het web voor klanten. In het voortraject ga ik regelmatig voor technisch advies naar de klant, tussentijds schakel ik met diverse partijen en bij de uitvoering ben ik het aanspreekpunt. Het werk en de omvang van de projecten is ontzettend divers. Geen dag is hetzelfde en ben je direct actief met diverse partijen in verschillende branches.”

 

Ideale combinatie

“Als opgeleid werktuigbouwkundige heb ik altijd veel affiniteit met machines en productietechniek gehad. Voordat ik in 2007 bij Rittal kwam, werkte ik bij een bedrijf in plaat- en constructiewerk. Op een gegeven moment besloot ik naar een grotere, internationale onderneming over te stappen. Ik kende Rittal al vanuit mijn vorige baan en zag mijn kans. Bij Rittal kreeg ik de mogelijkheid om me op elektrotechnisch gebied te ontwikkelen. Een oud-collega die met pensioen ging, heeft zijn uitgebreide kennis destijds aan me overgedragen. Dat was een eerste goede stap en daar heb ik ontzettend veel van geleerd.”

 

Kansen pakken

“Altijd probeer ik me te verdiepen in nieuwe dingen en naast gebaande paden te lopen. Toen Rittal in 2014 het volledige productenprogramma van de machinefabriek Kiesling overnam en uitbreidde met nieuwe machines besloot ik de kans te pakken om me hierin te specialiseren. Ik vind het belangrijk me te blijven ontwikkelen. Zo was ik een van de coreteam-leden voor de ontwikkeling en introductie van de VX25-systeemkast. Klantpresentaties geven, collega’s trainen en events organiseren, ik vind het allemaal leuk om te doen. Door bij systeemimplementaties betrokken te zijn, sta ik met één been in de productontwikkeling. De breedte van mijn functie, het samenwerken met collega’s en klanten en een mooi resultaat neerzetten, geven me ontzettend veel voldoening!”

 

Ontwikkelen


“Op zoek gaan naar uitdagingen en de vrijheid in de organisatie dragen eraan bij dat je je kunt ontplooien bij Rittal. Een kracht van dit bedrijf is dat we optimaal gebruik maken van elkaars expertise. We weten elkaar goed te vinden. Iedereen is hier elke dag bezig met de vraag hoe we de klant verder kunnen helpen en hoe we samen onze oplossingen beter kunnen maken. Ontwikkelen is wel een rode draad in mijn leven. Ook privé vind ik het belangrijk betrokken te zijn bij de ontwikkeling van mijn kinderen bij wat zij doen. Daarom ondersteun en begeleid ik hen onder andere bij de sportactiviteiten. Zo help ik een vereniging én onze kinderen vooruit. Daar krijg ik energie van!”

 

Tot ziens op LinkedIn
Tags Bewerkingsservice Paul Smits RAS Rittal Automation Systems