Leestijd: 3 minuten

Even voorstellen:
Richard Tenhagen

Als Account Manager voor landelijke grote installatiebedrijven is Richard Tenhagen verantwoordelijk voor het uitbouwen van de marktpositie van Rittal bij grote, multidisciplinaire projecten. Hij heeft een sterk verbindende rol, kan op alle niveaus acteren en is een volwaardig gesprekspartner.

“Een belangrijk onderdeel van mijn werk is het afsluiten van contracten voor projecten met landelijke installatiebedrijven. Ik ben een strategisch gesprekspartner op hoofdkantoorniveau en zit vaak in het voortraject aan tafel. Daarnaast kom ik ook over de vloer bij regionale vestigingen en grote panelenbouwers. Ik weet wat er leeft in de markt en spreek zowel de bouwers als de beslissers. Essentieel in het onderhouden en uitbreiden van contacten is ook dat je kennis meebrengt. Ik ben erop uit om samen de business te vergroten en verbeteren.”

 

Avontuur

“Na mijn commercieel-technische studie MTS Elektrotechniek heb ik kort bij een panelenbouwer gewerkt voordat ik in 1993 bij Rittal kwam. De eerste zes jaar bij Rittal werkte ik op de verkoop binnendienst. Vanaf 1999 ging ik de buitendienst in en werd ik brancheverantwoordelijk. Eerst voor de Infra. Ik vond het geweldig om samen met collega’s iets nieuws op te zetten. Dat ging uiteraard met vallen en opstaan, maar ik heb een hang naar avontuur. Tijdelijk ben ik parallel verantwoordelijk geweest voor de foodsector en bio-WKK installaties en zonnepanelen. Sinds 2010 ben ik het aanspreekpunt voor landelijke installatiebedrijven. Een hele interessante doelgroep. Ik houd me bezig met geïntegreerde projecten zoals de ontwikkeling van tunnels. Specifieke projecten zoals de Coentunnel en de Gaasperdammertunnel worden vaak gebouwd door een bouwcombinatie.”

 

Spel begrijpen

“Wat ik leuk vind aan mijn werk is mijn verbindende rol. Je brengt veel disciplines bij elkaar om een project te realiseren en bouwt continu aan langdurige samenwerkingsverbanden. Het is daarbij  belangrijk dat je op het juiste moment de juiste instrumenten inzet. Dat geeft ontzettend veel voldoening. Je moet zowel tactisch als strategisch werken en doorlopend monitoren. Ook houd ik mij bezig met de implementatie van nieuwe producten, analyseer ik  klantsituaties, verkennen we de mogelijkheden en denk ik mee in oplossingen richting de toekomst. Landelijke installatiebedrijven zijn een interessante doelgroep, waarmee je geleidelijk aan een relatie mee opbouwt, waar je over veel kennis moet beschikken en de processen goed moet kennen om samen slim te bouwen. Want als zij succesvol zijn, zijn wij succesvol.”

 

Winnaar en teamplayer

“De kracht van Rittal is de combinatie van kwalitatief uitstekende producten, een professionele organisatie en een breed dienstenpakket. We werken bij een marktleider en we moeten er continu voor knokken om de beste te blijven. Rittal is bovendien een sociale werkgever. Ik voel me hier als een vis in het water. Als echte teamplayer heb ik de organisatie keihard nodig. Want ik wil de business goed doen en op een gezonde manier de beste zijn. Die winnaarsmentaliteit heb ik altijd gehad, ook in de sport. Sporten is belangrijk voor me. Ik heb een druk sociaal en werkend leven. Sporten maakt me niet alleen fysiek fitter, het helpt mijn hoofd leeg te maken en heeft een positief effect op mijn focus.”

 

Tot ziens op LinkedIn

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder