Leestijd: 3 minuten

Even voorstellen:
Theo Gerritzen

Als Product Manager Kastsystemen heeft Theo Gerritzen een totaaloverzicht als het gaat om de ontwikkelingen binnen de industriële tak van Rittal. Hij haalt feedback op bij gebruikers, helpt vraagstukken van klanten oplossen en deelt kennis. “Ik wil een passende oplossing voor klanten bieden.”

“In mijn jeugd had ik de wens om iets te gaan doen in de bosbouw en cultuurtechniek. Ik ben een grote natuurfan. Maar ik was nog erg jong dus ik besloot te kiezen voor mijn andere passie, elektrotechniek. Vooral met grotere vermogens en energietechniek heb ik altijd affiniteit gehad. Mijn brede opleiding destijds is nog steeds het fundament voor mijn huidige werk.”

 

Creatieve oplossingen

“Als Product Manager is het een voorwaarde dat je gevoel hebt bij klanten en hun activiteiten. Zij geven hun wensen en behoeften aan en wij helpen vanuit de techniek als basis met een gedegen, betrouwbaar advies. Ik ben gedreven om anderen beter te maken en ervan overtuigd dat de beste oplossing voor de klant altijd te verkopen is. Ik ben dan ook iemand die alle technische mogelijkheden onderzoekt. Bij mijn vorige werkgever, een allround installatiebedrijf ging ik al creatief om met mogelijkheden om klanten te helpen. Ook heb ik een uitstapje gemaakt naar de douane. Dit trok mij, vooral vanwege het omgaan met klanten. Hen informeren, een richting geven. Hier heb ik veel geleerd over de omgang met mensen, het inschatten van een klantprobleem en dit vertalen naar mogelijkheden.”

 

Werken vanuit klantvraag

“In 1990 ben ik gestart bij Rittal. Hier kon ik commercie en techniek combineren en werken met innovatieve producten en toepassingen. Ik startte op de verkoopafdeling, eerst met standaard producten en daarna met alles wat juist niet standaard was, groeide door naar teamleider en hield me vervolgens als manager techniek en projecten al bezig met verkoop in combinatie met productontwikkeling. De stap naar Product Manager was dan ook een logische. Bij alles wat we bij Rittal doen, werken we vanuit de klantvraag. Daarom past de organisatie mij als een jas!”

 

Alles komt samen

“Rittal is een organisatie waar je ruimte hebt om te leren, te groeien. Als Product Manager help ik mee met het (door)ontwikkelen van producten. Elke nieuwe kast is tevens het begin van de volgende ontwikkeling. Er zijn veel aspecten van belang als het gaat om de kast, van het verhaal van de klant tot stroom, klimatisering, , omgevings- en weersomstandigheden die echt verschillend kunnen zijn en de bewerkingsservice en werkplaatsinrichting. Alles komt samen bijde kast. Daarom zijn kastsystemen ontzettend interessant.”

 

Kennis delen

“Het delen van kennis is een belangrijke toegevoegde waarde waarmee we klanten verder helpen, bewustwording creëren en voorkomen dat er problemen ontstaan. Als Product Manager vertaal ik systemen naar toepassingen en verstrek ik achtergrondinformatie tijdens seminars en webcasts over bijvoorbeeld corrosiebestendigheid en EMC. Ook binden we externe partners aan ons tijdens themadagen, leiden we onze verkoopcollega’s op en ondersteunen hen. Alles draait om samenwerken, wat jezelf rijker maakt. Ik vind het een uitdaging bij te dragen aan het succes van een ander!”

 

Natuurmens

“Vanuit mijn liefde voor de natuur spot ik zo af en toe bevers en otters als vrijwilliger bij Staatsbosbeheer. Je leert over hoe het met ze gaat, je ziet de ontwikkeling in de populatie. Bovendien geeft het naast spannende momenten ook rust. Samen met mijn vrouw ga ik daarnaast graag naar concerten, vier ons schutterijfeest met vrienden en wandel dagelijks met onze hond. Ik loop ook wel eens “hard”, vooral voor de ontspanning!”

 

Tot ziens op LinkedIn