Leestijd: 3 minuten

Even voorstellen:
Theo Gerritzen

Als het gaat om investeren in ontwikkelingen die volgen vanuit de energietransitie, gooide Theo Gerritzen intern regelmatig een balletje op. Sinds april 2022 is hij business development manager binnen de Business Unit Energy & Power Solutions. “We voegen waarde toe door het bedrijfsleven te ondersteunen bij hun groei binnen de energietransitie.”

“De energietransitie is in volle gang, maar er liggen uitdagingen als het gaat om bijvoorbeeld de opslag, het transport en de distributie. Daar staat genoeg te gebeuren. Alle technologieën vragen om een goede infrastructuur. Rittal is als volwaardige internationale speler een kennispartner, leverancier en verbinder. Als business development manager vertaal ik de uitdagingen van klanten naar passende oplossingen. Gestandaardiseerde, modulaire én maatwerkoplossingen, die tijd en kosten besparen. Ik creëer duurzame oplossingen door systemen en partijen samen te brengen en verder te ontwikkelen. Daarnaast zijn we als internationale speler ingericht op grote volumes, hebben we een goede supply chain, solide basis en bieden we zekerheid. Zo voegen we waarde toe voor gebruikers.”

Werken vanuit klantvraag

“In 1990 ben ik gestart bij Rittal. Hier kon ik commercie en techniek combineren en werken met innovatieve producten en toepassingen. Eerst op de verkoopafdeling en daarna als teamleider, Manager Techniek en Projecten en Product Manager Kastsystemen. Techniek is voor mij de basis voor een gedegen, betrouwbaar advies. Ik ben gedreven om anderen beter te maken en ben ervan overtuigd dat de beste oplossing voor de klant altijd te verkopen is. Bij mijn vorige werkgever, een allround installatiebedrijf ging ik al creatief om met mogelijkheden om klanten te helpen. Ook heb ik een uitstapje gemaakt naar de douane. Dit trok mij, vooral vanwege het contact met klanten. Hen informeren, een richting geven. Hier heb ik veel geleerd over de omgang met mensen, het inschatten van een klantprobleem en dit vertalen naar mogelijkheden. Bij alles wat we bij Rittal doen, werken we vanuit de klantvraag. Daarom past de organisatie mij als een jas!”

Samen optrekken

“In mijn jeugd had ik de wens om iets te gaan doen in de bosbouw en cultuurtechniek. Ik ben een groot natuurfan. Maar ik was nog erg jong dus ik besloot te kiezen voor mijn andere passie, elektrotechniek. Vooral met grotere vermogens en energietechniek heb ik altijd affiniteit gehad. Mijn brede opleiding destijds is nog steeds het fundament voor mijn huidige werk. In de Business Unit (BU) Energy & Power Solutions komt alles samen. Dat vind ik interessant! Het is deels een nieuw speelveld met andere eisen en omstandigheden. Ik vind het mooi om de kennis in het bedrijf te bundelen en verder te ontwikkelen. Zowel nationaal als internationaal. We hebben iedereen nodig binnen Rittal om als BU succesvol te zijn. Alles draait om samenwerken, wat jezelf rijker maakt. Rittal is een organisatie waar je ruimte hebt om te leren, te groeien. In de continu veranderende energiemarkt doe ik weer nieuwe kennis en inspiratie op, deel ik ervaringen en vergroot ik mijn netwerk. Daar groei ik zelf, maar ook de organisatie en klanten van. We trekken samen op om oplossingen te bedenken waarmee we het bedrijfsleven in Nederland beter maken.”

Natuurmens

“Vanuit mijn liefde voor de natuur vind ik het belangrijk we met z’n allen nadenken over het behoud ervan. Ik ben zelf actief bezig met alternatieve, natuurlijke energiebronnen, duurzaamheid en het leefbaar houden van de omgeving. In de natuur zijn, geeft bovendien rust. Mijn vrouw en ik stappen regelmatig op de fiets en wandelen dagelijks met de hond. Ik zou ook weer eens ‘hard’ moeten gaan lopen, vooral voor de ontspanning!”

 

Tot ziens op LinkedIn