Leestijd: 2 minuten

Hoogwaardige ICT voor innovatieve logistieke dienstverlening

IT-Infrastructuur Logistiek

Rotra levert full service logistieke diensten – van warehousing en wereldwijde expeditie over land, water en door de lucht tot het totale transport- en supply chain management. Onlangs investeerde Rotra in een nieuwe Main Equipment Room en een modernisering van een bestaande ICT-ruimte. Op advies van ICT-partner X-ICT koos Rotra daarbij voor ICT-producten van Rittal.

Honderd procent

Ing. Roy van Schaik, Corporate ICT Manager en verantwoordelijk voor alle ICT-activiteiten binnen de Koninklijke Rotra Group (ten tijde van het project en van het interview): “Bij Rotra gaan we niet voor 98 of 99, maar voor honderd procent betrouwbaarheid. Dat vraagt om een volledig betrouwbaar en professioneel functionerende ICT-omgeving. Met behulp van onze moderne state-of-the art informatietechnologie slagen wij erin om onze klanten in elke logistieke fase volledig te ontzorgen.”

Modernisering

Marco Heijmen, ICT Manager bij Rotra: “De meeste servers en client computers draaien bij ons op een Windows platform. Toen Microsoft in 2013 aankondigde dat Windows XP in 2014 zou worden uitgefaseerd wisten we dat een overstap naar Windows 8 nodig was. Het was voor Rotra een extra aanleiding om een strategisch ICT-plan op te stellen dat resulteerde in een algehele modernisering van de ICT-infrastructuur.”

Rittal LCP Inline DX

Tjarko de Ridder, projectleider bij X-ICT: “Het primaire data center werd in een nieuwbouwruimte gerealiseerd. Daarbij is gekozen voor een energiezuinige Rittal Precisie-airconditioner, voorzien van een digitale scroll compressor voor een constante server-intredetemperatuur. In de bestaande ICT-ruimte, waar de verhoogde vloer niet voldoende ruimte voor luchtstromen bood, adviseerden we het gebruik van een Rittal LCP Inline DX airconditioner die de koude lucht aan de voorzijde van de Rittal ICT-racks aanbiedt.”

Flexibel en betrouwbaar

Met het oog op de snelle groei van de Koninklijke Rotra Groep moest de nieuwe ICT-infrastructuur van Rotra, waaronder de UPS-systemen met bypass-functie en de nieuwste versie van het Rittal CMC III-monitoringsysteem, modulair en schaalbaar zijn. Van Schaik: “Dankzij de kennis en inzet van X-ICT en de modulair uitbreidbare RimatriX5 producten van Rittal hebben we de basis gelegd voor een toekomstbestendige ICT-omgeving die zowel een hoge flexibiliteit als optimale betrouwbaarheid biedt.”

Over Koninklijke Rotra Groep N.V.
Onder leiding van inmiddels de vierde generatie Roelofsen (Rotra staat voor Roelofsen Transport) groeide het familiebedrijf uit tot een innovatieve hoofdrolspeler op de Europese logistiek- en transportmarkt. De onderneming, die meer dan honderd jaar geleden met een paard en een wagen begon telt inmiddels ongeveer 700 medewerkers en ontving in 2009 uit naam van Koningin Beatrix het predicaat Koninklijk.

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder