Leestijd: 3 minuten

Jacobs engineers ontwerpen en bouwen met beste IT-infrastructuur

IT-Infrastructuur

Duurzaam gebouw met sterk IT-hart voor Jacobs

Met de nieuwste informatietechnologie ondersteunt Jacobs wereldwijd ruim 50.000 eigen medewerkers bij hun dagelijkse werkzaamheden. Onlangs verhuisden duizend medewerkers die in Nederland werkzaam zijn naar een gemoderniseerde hoofdvestiging in Den Haag. Technisch dienstverlener SPIE en Rittal realiseerden in korte tijd een stabiele en energiezuinige IT-infrastructuur.

Het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van Jacobs ademt licht en ruimte. Hier ontwikkelt Jacobs slimme oplossingen die de productiviteit en duurzaamheid van de petrochemische sector bevorderen. De medewerkers maken gebruik van data-intensieve (3D) engineering pakketten die het IT systeem aanzienlijk belasten en die vragen om een krachtige en betrouwbare koeling en voeding. Daarvoor is in de kelder een Main Equipement Room (MER) ingericht.

Maximale beschikbaarheid en optimale schaalbaarheid

Bas de Boer, IT Director Service Delivery EMEA bij Jacobs: “Bij de keuze voor de inrichting van de MER streefden we naar een maximale beschikbaarheid en een optimale schaalbaarheid. Na overleg met SPIE is besloten om alle componenten die van invloed zijn op de beschikbaarheid van de primaire IT-processen volledig redundant (N+1) te laten uitvoeren. De ruimte voor de MER was beperkt, want we wilden er geen kantoorruimte aan opofferen, maar het gebruik van Rittal systeemcomponenten bood voldoende mogelijkheden voor passende en schaalbare oplossingen voor power, koeling en monitoring.”

SPIE, IT-infrastructuurSPIE verzorgde de bouwtechnische aanpassingen en de elektrotechnische infrastructuur, waaronder de hoofd- en onderverdeling. Rittal realiseerde ruim 85 meter leidingwerk voor het aansluiten van de chillers op het dak van het gebouw en een reeks TS IT-racks met geperforeerde deuren voor een optimale koeling, plus het koelsysteem, waarvan de energiebesparende Cold Cubes en Downflow Units deel uitmaken. Verder verzorgde Rittal de stroomverdeling rondom het modulaire en redundant uitgevoerde UPS systeem tot aan de bemeterde PDUi.

Sinterklaas

Jan van Deuren, Project Manager SPIE: “Als laatste stap zouden de twee 48 kW chillers op het dak van het gebouw worden geplaatst. Daarvoor was een hijsbedrijf ingehuurd dat een grote kraan inzette. Maar op diezelfde zaterdag hadden de buren een groot Sinterklaasfeest gepland, waarvoor de hele straat moest worden afgesloten. Rittal zorgde ervoor dat al het materiaal op tijd vanuit Italië werd aangeleverd zodat de chillers nog in de ochtend voor het Sinterklaasfeest op het dak kon worden geplaatst.”

De Boer: “Dankzij de uitstekende samenwerking met SPIE en Rittal konden wij onze IT-infrastructuur optimaliseren en verduurzamen en was het systeem in korte tijd volledig operationeel. Onze collega’s trokken in Leiden de deur achter zich dicht en konden hier in Den Haag direct weer aan de slag. Door de flexibele opstelling van SPIE en Rittal heeft de verhuizing geen verlies van factureerbare werkuren tot gevolg gehad. We zijn bijzonder blij met het eindresultaat. Hier kunnen we jaren mee vooruit.”

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder