Leestijd: 2 minuten

Informatietechnologie in de jeugd- en gehandicaptenzorg

IT-Infrastructuur Zorg

Zorgorganisatie Triade: “Wij vertrouwen op Rittal IT-infrastructuur”

Mensen met een verstandelijke of psychosociale beperking, kinderen met een ontwikkelingsachterstand en mensen met ernstige gezinsproblemen – zij staan centraal in de zorgverlening van Triade. Via 130 zorglocaties en met ambulante zorg aan huis bieden de 1400 medewerkers van Triade ondersteuning bij het wonen, werken en de persoonlijke ontwikkeling van 2000 cliënten in de provincie Flevoland. De afdeling ICT van Triade spelt daarbij een belangrijke ondersteunende rol.

Beschikbaarheid

Rob Timmerman, Hoofd ICT Triade: ”De meest essentiële programmatuur, zoals ons PlanCare Dossier informatiesysteem dat al onze cliëntgegevens en behandelplannen bevat, staat op de servers in ons eigen datacenter. Een optimale beschikbaarheid van onze ICT-systemen is daarom van groot belang.”

Voor een nieuwe hoofdvestiging in Lelystad zocht de ICT-afdeling van Triade samen met ICT partner CAB holland naar een optimale ICT-oplossing. Timmerman: ”We wilden de structurele ingrepen beperken en geen enkele afbreuk doen aan de betrouwbaarheid, dus we zochten naar oplossingen voor de stroomvoorziening, de behuizingen en de koeling die zowel compact als betrouwbaar zijn.”

Plug and play

Marcel van Eeden, Technisch Directeur CAB holland: “Het was al snel duidelijk dat Triade het meest gebaat was bij het modulaire rack based koelsysteem van Rittal, ook omdat we na ingang van de huurperiode weinig tijd hadden om het geheel te plaatsen en aan te sluiten. De modulaire producten van Rittal mag je met recht ‘plug and play’ noemen.”

Balans

Inmiddels draaien de servers alweer een jaar lang probleemloos in hun nieuwe omgeving. Drie Rittal TS8 racks worden energie-efficiënt gekoeld door een Rittal Liquid Cooling Package (LCP). De installatie is stil en neemt weinig ruimte in beslag, waardoor geen dure kantoorruimte verloren gaat. Timmerman: “We zijn er bijzonder blij mee. Omdat de zorgsector blijft veranderen zetten we in op flexibele en schaalbare ICT-diensten. Om te voorkomen dat er onder- of overcapaciteit ontstaat zoeken we constant naar een optimale balans tussen externe en interne ICT-diensten. Cloud-oplossingen, mits goed afgeschermd, bieden zekerheid en houden de kosten flexibel en zijn daardoor ook voor de zorgsector interessant.”

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder