Leestijd: 3 minuten

Moekotte: succesvol zonder kapsones maar met LED systeemverlichting

Kastsystemen

“Natuurlijk zijn we trots op het succes van Moekotte, maar daar lopen we niet mee te koop. Kapsones zit niet in de aard van de Tukker”. Moekotte directeur Rob van Loon, zelf een geboren Brabander, voelt zich naar eigen zeggen bijzonder thuis in Enschede. De stad van waaruit het familiebedrijf Moekotte uitgroeide tot een internationale dienstverlener in de industriële automatisering, panelen- en modulebouw en werktuigbouwkunde. Van Loon: “Ons succesgeheim? We maken gebruik van de modernste technieken. Zoals de LED Systeemverlichting van Rittal, maar blijven ook trouw aan onze waarden.”

Navigeren in een competitieve markt

Sinds de oprichting in 1966 gaat het Moekotte voor de wind. Maar in de uiterst competitieve markt van de elektrotechniek moest het bedrijf wel alle zeilen bijzetten om concurrerend te blijven. De internationale concurrentiestrijd dwingt Moekotte om de efficiëntie van alle bedrijfsactiviteiten te optimaliseren en te blijven innoveren. Van Loon: “Dat begint bij onze belangrijkste productiefactor: onze medewerkers. Hun proactieve en oplossingsgerichte werkhouding maakt het verschil. Of dat nu de engineering, de installatie of het onderhoud van onze technische oplossingen betreft.”
Erik Ekkelenkamp, Hoofd Inkoop bij Moekotte: “Het grootste deel van de kosten voor het bouwen van elektrotechnische panelen zit in de arbeidskosten. Elke mogelijke tijdsbesparing bij het engineeren, assembleren, installeren en beheren van elektrotechnische installaties is welkom. En bepalend voor de winstgevendheid van onze activiteiten. Daarom kiezen we graag voor de meest compacte en montagevriendelijke materialen. De nieuwe Rittal LED systeemverlichting is daar een mooi voorbeeld van.”

LED systeemverlichting: lichtend voorbeeld van efficiëntie

Rittal LED systeemverlichting

Rittal LED systeemverlichting

Veel besturingskasten van Moekotte komen op slecht verlichte plaatsen terecht, bijvoorbeeld in technische ruimtes van ondergrondse infra-projecten of in spaarzaam verlichte productiehallen. Ekkelenkamp: “Goed licht in de kast draagt bij aan de veiligheid van de Moekotte service engineers. En bespaart zowel de onderhoudsmonteurs als de klanten veel kostbare tijd. Wanneer mogelijk kiezen we voor de Rittal LED systeemverlichting omdat deze systeemverlichting duurzaam en compact is en het inbouwen ervan extra tijdwinst oplevert.”

Lichtwaarden van LED systeemverlichting

Bij de keuze van de materialen is niet alleen de inkoopafdeling van Moekotte betrokken. Ekkelenkamp: “We luisteren vooral goed naar de meningen van onze monteurs die dagelijks met de producten werken. De compacte bouwvorm van de Rittal LED systeemverlichting creëert meer ruimte en de hoge lichtopbrengst meer veiligheid voor onze monteurs en onderhoudsmonteurs.” Van Loon: “Door innovatief en klantgericht te zijn blijven we waarde aan elke technische oplossing toevoegen. Daardoor kunnen we blijven groeien en zorgen we er samen met onze klanten en partners voor dat de werkgelegenheid in deze prachtige sector behouden blijft.”

 

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder