Leestijd: 2 minuten

Rittal realiseert intelligente koeloplossing voor IT van Prosegur

Een beveiligingsbedrijf dat zich bezighoudt met geldtransporten mag het geld geen moment uit het oog verliezen. Een waardevol hulpmiddel hierbij is een krachtige computerruimte, zoals Prosegur exploiteert. Om te zorgen dat IT-experts en hun servers altijd het hoofd koel houden, maakt de dienstverlener gebruik van de modernste koeloplossingen voor hun IT-systemen. Bij de installatie van de energie-efficiënte oplossing stonden de engineers van Rittal voor een bijzondere uitdaging, want door de omstandigheden ter plaatse was geen opstelling van een free cooling-systeem mogelijk. Met de nieuwbouw van een energie-efficiënte computerruimte bespaart het bedrijf jaarlijks tot wel 80.000 Euro aan elektriciteitskosten.

Vanuit de Nederlandse Rittal vestiging in Zevenaar hebben Account Manager Dion Cremers en RiMatrix Projectcoördinator Stijn Lubbers samen met de firma HIS Design B.V. het concept voor de nieuwe serverruimte van Prosegur ontwikkeld. In Nederland is de basis van het ontwerp gemaakt a.d.h.v. de wensen en eisen van Prosegur. Rittal B.V. heeft dit ontwerp vervolgens overgedragen aan de Duitse collega’s en die hebben het in opdracht genomen. Doordat Rittal in vele landen vertegenwoordigd is, is een internationale samenwerking snel te realiseren. Daarna volgde samen met Rittal de technische planning van de bouwwerkzaamheden voor de klimaattechniek en de elektrische bekabeling. Rittal voerde samen met servicebedrijven werkzaamheden uit zoals het leggen van leidingen of het monteren van verhoogde vloeren. Bovendien werden alle noodzakelijke elektrische kabels geïnstalleerd en aansluitend in de IT-racks gemonteerd.

Vooruitblik

Dankzij de gestandaardiseerde IT-racks van Rittal is Prosegur goed voorbereid op toekomstige groei. Extra racks kunnen zeer eenvoudig en snel door de IT-experts worden geplaatst. “Wij gaan ervanuit dat wij met de oplossingen van Rittal op het gebied van klimaattechniek, energievoorziening en rackcapaciteit optimaal zijn uitgerust voor de komende vijf jaar. Daarom zien wij toekomstige wensen vanuit onze gespecialiseerde afdelingen voor meer IT-vermogen met vertrouwen tegemoet,“ aldus Marco Matzke in een vooruitblik.