Leestijd: 2 minuten

Efficiëntie in de computer­ruimte met Rittal

IT-Infrastructuur

Omdat de verwachtingen van IT steeds hoger liggen – applicaties moeten snel draaien en data dient te allen tijde beschikbaar te zijn –, is het belangrijk dat uw computerruimte zo efficiënt mogelijk ingericht is. Daarbij zijn er veel factoren waar u rekening mee moet houden, zoals beschikbaarheid, kosten, wet- en regelgeving, data-opslag en beveiliging. Wanneer u dit op een rijtje heeft, kunt u gaan kijken naar de verschillende aanbieders.

Over de factoren waarmee u rekening moet houden bij het vernieuwen van de computerruimte, leest u meer in de blog van Elbert Raben. In deze blog richten we ons op het vinden van een passende IT-aanbieder. Als het gaat om IT-aanbieders, denkt u snel aan leveranciers van server- en storagesystemen als IBM, Dell en HP. Zij zorgen ervoor dat apparatuur steeds kleiner en efficiënter wordt, waardoor het minder ruimte in beslag neemt. Maar niet alleen de IT-apparatuur is belangrijk. Ook de IT-infrastructuur van uw computerruimte, zoals de koeling van de IT-racks waarin uw apparatuur draait, is belangrijk. En hierop kunt u aanzienlijke voordelen behalen.

Besparing op investerings- en operationele kosten

Het koel houden van een computerruimte is vaak een hele opgave en bovendien niet bepaald energiezuinig. Om te kunnen besparen op uw operationele kosten levert Rittal complete IT-infrastructuuroplossingen die uw IT-apparatuur op rack-niveau beveiligen, koelen, monitoren, van (noodstroom)energie voorzien en eventueel blussen.

Dat zag ook voertuiginformatie- en -documentatiebedrijf VWE, die na aanschaf van de IT-infrastructuur van Rittal de investering snel terug had verdiend door de aanzienlijke besparingen op energie- en beheerkosten van de Rittal LCP DX airconditioner. Bovendien konden zij gebruikmaken van de Energie-investeringsaftrek (EIA), wat een netto kostenreductie van 10 procent (in 2016 is dit zelfs 14%) teweegbracht.

Ervaring met Rittal

VWE is zeker niet de enige die in zee is gegaan met Rittal. Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zag in Rittal een betrouwbare leverancier, om patiëntgegevens voor lange tijd veilig te bewaren en snel beschikbaar te hebben. Ook Metro en Tram Amsterdam, Nedzone en gemeente Horst aan de Maas zijn tevreden klanten van Rittal.

Benieuwd waarom zij kozen voor Rittal en hoe zij dit hebben ervaren? Klik op de afnemers voor de betreffende referentieverhalen.

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder