Leestijd: 4 minuten

Hoe een IT-kast met Pull-Out Frame uitkomst biedt in de zorg

Zorg

Ziekenhuizen besteden hun kostbare tijd het liefst aan het verbeteren van zorg aan patiënten. Daarom komen er steeds meer slimme, computergestuurde apparaten die levens kunnen redden. Voor de plek die achterliggende IT-apparatuur moet krijgen, is vaak minder aandacht. Toch valt met de ruimtebesparende oplossing van Rittal belangrijke tijdwinst te boeken. Het robuuste 19″ Pull-Out Frame maakt het mogelijk IT hardware vlot naar voren en naar achteren te trekken, waardoor de hardware, maar ook de kabels en aansluitingen, makkelijk van alle kanten bereikbaar zijn. Een storing is dan snel verholpen.

Bij het ontwerpen van een ziekenhuis is de eerste gedachte meestal niet ‘waar laat ik mijn IT-apparatuur?’ Toch is die vraag relevant. Zeker in een Edge-omgeving, waarbij apparatuur dicht bij de locatie waar die nodig is, moet staan. Dat zorgt immers voor betere responstijden en bespaart bandbreedte. Een rack met Pull-Out Frame stelt gebruikers in staat apparatuur te installeren in de kleine ruimte.

Ook vertrouwen speelt een rol. Steeds meer Nederlandse ziekenhuizen gebruiken operatierobots. Die worden aangestuurd door een chirurg en bieden veel voordelen. Ze vertalen bewegingen van de arts met ongekende precisie, waardoor bijvoorbeeld minder littekenweefsel ontstaat en de patiënt minder pijn heeft. Maar durft u zich nog te laten opereren door een robot als u weet dat de achterliggende IT-infrastructuur ergens in India staat? Ook dit kan een reden voor ziekenhuizen zijn om te zoeken naar een behuizing die weinig plek inneemt en makkelijk dicht bij de OK kan worden neergezet.

Optimaal ruimte benutten

Een andere, actuele ontwikkeling in de zorg is de overgang naar de (hybrid) cloud. Doordat er vrees bestaat dat patiëntgegevens daar minder veilig zijn, is de cloud nog niet volledig omarmd. Ook leeft de gedachte dat niet alle bedrijfskritische applicaties geschikt zijn om in de cloud te draaien. Of deze weerstand nu terecht is of niet, in de praktijk is het resultaat dat er een mix ontstaat van IT die zowel in de cloud- als on-premise draait. Ziekenhuizen hebben daarom minder plek nodig voor servers en bezinnen zich op de vraag hoe ze de vrijkomende ruimte kunnen gebruiken. Maar ook in de nieuwe situatie helpt een Pull-Out Frame om ruimte voor IT-apparatuur optimaal te benutten. Een aantal ziekenhuizen past dit daarom sinds kort toe.

Ook andere sectoren kiezen voor Pull-Out Frame

In andere branches waar IT een rol speelt en de ruimte beperkt is, kan het Pull-Out Frame natuurlijk ook nuttig zijn. Denk aan de spoorsector of de industrie. In de scheepsbouw worden de kasten al op de werf ingebouwd. Bij het ontwerp van een jacht wordt doorgaans meer aandacht besteed aan de stroomlijn dan aan ruimte voor IT-apparatuur. Toch zal niemand in een luxe jacht servers en switches in het zicht willen hebben. Over de kabels struikelen is natuurlijk al helemaal ongewenst.

Voordelen van het Rittal Pull-Out frame

Het Pull-Out Frame is ook perfect te gebruiken voor gebruik van patchpanelen. Die worden in ziekenhuizen eveneens veelal toegepast. Bij zo’n paneel zit aan de voorkant voor elke netwerkkabel een connector. Daarop kan weer een router, switch of internetmodem worden aangesloten. Dat voorkomt de beruchte spaghetti van netwerkkabels. De kast onttrekt het patchpaneel aan het oog en dankzij het Pull-Out frame zijn kabels aan de voor- en de achterkant toch snel bereikbaar.

De voordelen van het Rittal Pull-Out Frame op een rij:

  • Degelijk en betrouwbaar, dankzij beproefde telescoop begeleiding.
  • Eenvoudige installatie.
  • Optimaal gebruik van beschikbare ruimte.
  • Efficiënte opbouw en minimale overlast op locatie.
  • Hoge draagkracht van de geleiders, maximaal 600 kilogram.
  • Het frame is leverbaar in verschillende dieptes (600-800-1000-1200 mm).
  • (Rack)koeloplossingen i.c.m. het Pull-Out Frame is mogelijk.

Benieuwd naar wat het Pull-Out Frame voor uw bedrijf kan betekenen? Neem hier contact met ons op.