Leestijd: 3 minuten

Internet of Things voor elke organisatie

Hybrid Cloud Packages

Internet of Things, daar krijgen wij bij Rittal een stijgend aantal vragen over. We merken duidelijk dat het onderwerp bij steeds meer van onze klanten en partners een plek op de agenda krijgt. Er zijn veel vragen over hoe IoT gebruikt kan worden in bestaande processen en omgevingen. Maar waar staan IoT en Smart Industry voor? Moet u meegaan in de huidige trends of kunt u nu nog wel even achterover hangen?

Internet of Things, Smart Industry en Edge Computing

Hedendaags zijn er diverse trends in opkomst op het gebied van IT en productie. Zo is Smart Industry, ook wel Industry 4.0, een algemeen begrip aan het worden. In een Smart Industry worden productieprocessen met de komst van nieuwe technologieën efficiënter ingericht. Verschillende proceselementen worden door IT-integraties aan elkaar gekoppeld, waardoor deze elementen met elkaar kunnen communiceren en het proces automatiseren.

Daarnaast is er het Internet of Things (IoT). Bijna elk apparaat is tegenwoordig verbonden in een groot netwerk en kan met andere apparaten communiceren. Zonder tussenkomst van mensen. Ook binnen uw bedrijf zijn er vele devices die verbinding met elkaar leggen via het netwerk. Hierdoor kunnen processen in uw bedrijf geautomatiseerd worden en speelt u sneller in op eventuele disfunctionaliteiten die voor uitval van uw apparaten kunnen zorgen.

Een consequentie van IoT en de Smart Industry is dat uw bedrijf te maken krijgt met een enorme groei aan data. Aan de ene kant is dit nuttig om relevante inzichten uit te halen. Maar wat als die grote hoeveelheid data niet snel genoeg voor handen is? Data die in de cloud beschikbaar is kan 200 milliseconden onderweg zijn, terwijl de technologie langzamerhand eist dat deze data binnen 20 milliseconde beschikbaar is. Met slimme technologieën zorgt u ervoor dat deze bedrijfskritische data ‘in de buurt’ blijft. Dat noemen we ook wel Edge Computing: de koppeling van uw data tussen uw organisatie en de cloud. Het kan een IT-ruimte zijn in uw gebouw of bijvoorbeeld in een container naar uw gebouw. Of misschien voldoet een datacenter in de nabije omgeving.

Met Edge Computing is de kritische data snel beschikbaar voor het uitvoeren van analyses en het aansturen van processen.

Over laten waaien of ingrijpen?

Wat kunt u nu het beste doen met deze trends? Is het nog mogelijk om achterover te leunen en te wachten tot een van deze trends voor uw bedrijf aan de orde is? Onderzoek van IDC wijst uit dat 77 procent van de organisaties de afgelopen 12 tot 24 maanden diverse soorten data en bronnen hebben uitgebreid en geanalyseerd om alignment tussen data en hun strategie te creëren. Data-analytics is dus gemeengoed geworden waar bedrijven profijt mee behalen. En dan gaat het alleen nog maar over de data die momenteel al beschikbaar is. Als je weet dat de hoeveelheid devices die verbinding maken met internet alleen maar toeneemt – naar verwachting 50 miljard apparaten in 2020 – en productie-plants steeds intelligenter worden, is het duidelijk dat de trends IoT, Smart Industry en data-analytics of big data voor elke business een rol gaat spelen. Ook voor mkb-bedrijven.

Expertise op het gebied van Internet of Things

Rittal zet IoT graag centraal in kennissessies en congressen. In het kader van de congresreeks ‘IoT on the Edge’ hebben we veel van onze relaties kunnen informeren over Internet of Things en energie-efficiënte oplossingen als het OCP-rack. Daarnaast delen we onze kennis over Smart Industry graag in ons e-book ‘Smart Industry: hoe IT en productie steeds meer samenkomen‘.

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder