Leestijd: 4 minuten

Maak uw IT-omgeving klaar voor Smart Industry

IT-Infrastructuur Smart Industry

Mensen uit de industriesector zullen dit direct herkennen: processen moeten sneller en goedkoper, wil het productiebedrijf concurrerend blijven. Automatisering speelt hierbij een grote rol en door slimme integraties is minder menselijke tussenkomst nodig. Machines hebben onderling contact, via internet, om meldingen door te geven. Termen als Smart Industry, Industry 4.0 en (Industrial) Internet of Things vliegen in het rond en iedereen wil er op tijd en veilig in meegaan. Maar is uw IT-omgeving klaar voor een enorme datagroei en is er voldoende rekenkracht om uw gewenste analyses snel uit te voeren? Rittal brengt productie- en IT-expertise samen om uw Smart Industry te ondersteunen!

 Het concept ‘Smart Industry’ komt voort uit de ontwikkeling om met nieuwe technologieën productieprocessen (kosten)efficiënter in te richten. De verschillende elementen van het proces worden aan elkaar gekoppeld en de onderlinge relatie wordt in kaart gebracht. Informatie over die relatie en over elke fase van het proces is real-time beschikbaar. Hierdoor gebeuren de optimalisatieslagen niet meer per procesfase, maar op basis van het gehele productieproces.

Smart Industry: IT, automatisering en data

Om succesvol te kunnen zijn als Smart Industry, spelen IT en uw infrastructuur ineens een grote rol. Zonder een goede en betrouwbare IT-omgeving is het ten eerste lastig om de proceselementen met elkaar te laten communiceren. Elk element in de productieketen krijgt namelijk een IP-adres – tot aan de 24 Volt-voeding op de DIN-rail toe – waarmee ze onderdeel worden van de bedrijfs-IT.

Daarnaast staat ‘data’ centraal in de automatisering van productieprocessen. Het geautomatiseerd zetten van de volgende stap in het proces kan pas als alle relevante gegevens van de stappen tot dan toe bekend zijn. Een mengmachine mengt bijvoorbeeld pas als alle ingrediënten met de juiste verhoudingen verzameld zijn. En wanneer van één ingrediënt te weinig aangeleverd is, moet dit zo snel mogelijk opgemerkt worden om niet in de problemen te komen met de planning. De ideale IT-omgeving voor een Smart Industry kan grote hoeveelheden data betrouwbaar, snel en veilig verwerken tot nuttige informatie en geautomatiseerde meldingen.

IT en productie samenvoegen

Data en datakwaliteit zijn belangrijke succesfactoren en zijn het fundament om een competitief voordeel te behalen. Nu heeft de IT-afdeling binnen een industrieel bedrijf echter vaak eigen wensen, en het lijkt soms alsof zij niet goed weten wat er in de productiehal gebeurt. De voor hen belangrijke data-analyses krijgen de hoogste prioriteit, terwijl data die in de productiehal snel beschikbaar moet zijn op een ‘traag’ opslagmedium wordt opgeslagen. Hier moet een brug worden geslagen. Een goed begin is het bekijken van de overeenkomsten tussen beide afdelingen. Zo is er vanuit beide perspectieven behoefte aan een betrouwbare energievoorziening en de juiste systeemklimatisering. Afhankelijk van de productie, zijn daarnaast het monitoren van temperatuur, luchtvochtigheid en energieverbruik belangrijk. Ten slotte is er aandacht voor de softwarematige en fysieke beveiliging van het proces.

Een goede IT-infrastructuur omvat passieve- en actieve componenten, zoals server- en networkingracks-, stroomverdelings- en klimatiseringssystemen, beveiliging en remote management. In een Smart Industry omgeving bevat de infrastructuur bovendien industriële behuizingen van productiesystemen. Want zelfs in hete en stoffige omgevingen moeten de gegevens en verbindingen van alle systemen optimaal presteren. Is de behuizing bestand tegen trillingen, vuil en vloeistoffen? Heeft de infrastructuur de juiste beschermklasse en is de stroomverdeling goed geëngineerd?

‘Fit for the future’

Om concurrerend te zijn in de wereld van (I)IoT en Industry 4.0, moeten uw IT-omgeving en machines klaar zijn voor de toekomst. Rittal kijkt graag met u mee en helpt met te maken keuzes. Want kan uw infrastructuur (deels) afgenomen worden vanuit de cloud of houdt u alles in huis? En volstaat bijvoorbeeld een gestandaardiseerde Hybrid Cloud Package?

Neem contact op met uw Account Manager voor meer informatie en een demonstratie van de Rittal-oplossingen in ons Technologie- en Trainingscentrum in Reeuwijk.

 

 

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder