Leestijd: 4 minuten

Regie over uw data en kritische bedrijfsprocessen

Hybrid Cloud Packages IT-Infrastructuur

Rittal Hybrid Cloud Package

Wat zijn ze handig, die kant-en-klare cloud based oplossingen. Tegen overzichtelijke tarieven brengen cloud applicaties een wereld aan functionaliteit binnen handbereik. Maar hoe behoudt uw organisatie de regie over uw eigen bedrijfskritische data? Een optimale bedrijfszekerheid vraagt om IT on the edge, een IT-infra oplossing die het beste van twee werelden biedt: de bedrijfszekerheid van IT in eigen beheer en het gebruiksgemak van cloud-oplossingen. Rittal Hybrid Cloud Package racks voorzien in deze behoefte.

Bedrijfskritische data. Wat doet u ermee, nu en in de toekomst? Het is een relevante vraag in een wereld waarin data en databewerking bepalend worden voor een goede werking van office systemen en industriële processen. Hoogste tijd om data als onmisbare  productiefactor te beschouwen en uw organisatie dienovereenkomstig in te richten.

Data-explosie

De transitie naar cloud computing levert voordelen op, zoals lagere IT-beheerkosten en minder ruimtegebruik ten behoeve van de lokale IT-faciliteiten. Maar het werpt ook nieuwe risico’s op. Zo ontstaat al snel het gevaar op een ongewenste afhankelijkheid van cloud-leveranciers en softwareproducenten.

De opkomst van het Internet of Things (IoT) zorgt voor een ware data-explosie. En steeds meer data wordt in de cloud opgeslagen. Organisaties die volledig op cloud based applicaties bouwen beseffen niet hoe snel hun ‘datameer’ bij hun cloud-partners groeit. Totdat men van provider wil wisselen of nieuwe datakoppelingen of bedrijfsapplicaties wil maken. Wie dan niet over een eigen actuele data back-up beschikt ziet zich overgeleverd aan de grillen van een externe partij. Want het terughalen van deze data kan enkele weken, soms wel maanden in beslag nemen.

Eigen regie versus afhankelijkheid

Door een eigen back-up van al je bedrijfskritische data achter de hand te houden is het eenvoudig om van cloud-leverancier te wisselen en om eigen business intelligence management tools te implementeren. Stel je hebt een CRM, ERP of business intelligence pakket in de cloud draaien en je wilt bijvoorbeeld een nieuwe dashboard applicatie hebben om bepaalde verkoopcijfers te monitoren, dan ben je afhankelijk van de dienstverlening en de tarieven van de cloud-leverancier, tenzij je een IT on the edge infrastructuur hebt opgezet. Dan laat je het dashboard gewoon op een van je eigen servers draaien en maak je een koppeling met de cloud based applicatie.

Smart Industry

Digitale processen zorgen voor een ware revolutie in de wereld van de industrie. Met de opkomst van het Internet of Things zal elke productiemachine via een eigen IP-nummer deel uitmaken van een intelligent opererend productienetwerk. Daardoor komen grote hoeveelheden productiegerelateerde data beschikbaar. Data die vervolgens cruciaal is voor het optimaliseren van de processen.

Dat betekent dat het analyseren en het verwerken van data cruciaal wordt voor de bedrijfszekerheid. Dus wat betekent dat voor je IT-beheer? Kies je voor cloud-diensten, dan geef je feitelijk je primaire bedrijfsprocessen uit handen. Kies je voor IT in eigen beheer, dan kijk je aan tegen behoorlijke investeringen. De slimste tussenoplossing is een IT-infrastructuur on the edge, ofwel een stand alone IT-rack dat ruimte biedt aan eigen IT-componenten, waarop bijvoorbeeld de primaire processen draaien en netwerkcomponenten staan die een betrouwbare verbinding met aanvullende cloud diensten garanderen.

Latency

Voor kritische industriële processen, bijvoorbeeld in de petrochemie, kunnen trage reactiesnelheden zeer ongewenste gevolgen hebben. Door een deel van de dataverwerking in eigen beheer te houden worden deze risico’s geminimaliseerd. Het hangt van de toepassing af, want ook het in real time optimaliseren van bijvoorbeeld een lasersnijmachine (door het zuurstofgehalte te reguleren) kan grote procesvoordelen opleveren. Eigenlijk is de stelregel eenvoudig: alle data-analyseprocessen die om zo kort mogelijke reactietijden vragen laat je on the edge, dus door je eigen servers in de Hybrid Cloud Package, uitvoeren. Processen waarvoor de reactietijd van minder groot belang zijn kunnen in de cloud worden uitgevoerd. Voor welke uitvoering (S, M, L, XL, XXL) u ook kiest, Hybrid Cloud Package vormt de garantie voor een snelle dataverwerking en een betrouwbare schakel tussen de cloud en uw onderneming.

Wat is Hybrid Cloud Package en wat kan het?

Hybrid Cloud Package is een direct inzetbaar volledig gesloten en daardoor geluidsarm IT-rack dat een optimale bescherming, voeding en koeling van IT- en netwerkapparatuur en een betrouwbare verbinding met het internet garandeert. Elke compacte Hybrid Cloud Package beschikt over een onafhankelijk opererend UPS- en klimatiseringssysteem, een monitoring- en blussysteem en kan naar believen overal worden opgesteld. De racks zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, met koelvermogens van 1 tot 20 kilowatt. Zo is er voor iedere IT-load een passende Hybrid Cloud Package.

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder


Reactie (2)

T.M.Kappelhof | 27 augustus 2019

graag kom ik in aanmerking voor de nieuwsbrief

reageer
 

Jisca | 10 september 2019

Beste Theo, u kunt zich via https://www.rittal.nl/mijnprofiel/ aanmelden en uw voorkeuren aangeven. Groeten, Jisca.

reageer