Leestijd: 3 minuten

Rittal deelt kennis over fysieke databeveiliging op beurs Zorg & ICT 2018

Zorg

Met een team van specialisten op het gebied van databeveiliging staat Rittal op dinsdag 17 april t/m donderdag 19 april 2018 op de Zorg & ICT-beurs. Het thema van de beurs is dit jaar “ICT zorgt voor mensen”. Digitalisering biedt veel voordelen, maar het is tegelijkertijd een grote uitdaging voor veel zorginstellingen. Een onderdeel van die uitdaging is de fysieke beveiliging van data. Op de beurs willen wij daarom onze kennis op dit gebied delen en zo zorginstellingen helpen bij een succesvolle digitale transformatie.

Uitdagingen op het gebied van fysieke databeveiliging

We zien in het werkveld dat ICT fundamenteel is voor een succesvolle zorgorganisatie. De zorg is bij uitstek een sector waar de digitale transformatie snel plaatsvindt. Behandeltrajecten, het volgen van operaties, het uitwisselen van gegevens; alles gaat digitaal. Data is belangrijker dan ooit. En de fysieke beveiliging ervan dus ook. Met welke uitdagingen hebben instellingen precies te maken op dit vlak?

  • Uitdaging 1: zelf de controle houden over eigen data
    Bij Rittal merken we dat zorginstellingen niet alleen op zoek zijn naar cloud-omgevingen, maar ook naar eigen dataopslag. Bijvoorbeeld voor de elektronische patiëntendossiers, om het risico te minimaliseren dat medische gegevens op straat komen te liggen. Ziekenhuizen hebben behoefte om snel, veilig en te allen tijde bij data te kunnen. Het hebben van een betrouwbare back-up is daarbij van vitaal belang. Zeker met de GDPR die eraan komt, moet elke instelling daar een protocol voor hebben. Hoe dichterbij de data fysiek staat, hoe meer controle u heeft en hoe sneller de data opgevraagd kan worden. Maar hoe is dit het beste te realiseren?
  • Uitdaging 2: omgaan met warmteontwikkeling in bestaande networking- en serverracks
    Daarnaast zien we dat veel zorginstellingen te maken hebben met warmteontwikkeling in hun bestaande IT-infrastructuren. De toename van warmte wordt veroorzaakt doordat de IT-apparatuur zoals switches en routers steeds meer belast worden door onder andere Voice over IP (VoIP), Power over Ethernet (PoE). Waar het gemiddeld vermogen eerst 15W per poort was, ligt tegenwoordig het vermogen rond de 60W en in de toekomst zal dit zelfs 100W per poort zijn. Hoe zorg je ervoor dat de apparatuur in de racks koel blijft?

Rittal als kennispartner

De plek waar data fysiek is opgeslagen moet aan hoge eisen voldoen; brandveiligheid, koeling en bescherming tegen stof zijn een must. Iedere organisatie heeft daarnaast, vanzelfsprekend, te maken met eigen, specifieke vraagstukken. Rittal kan zorginstellingen helpen. Onze experts vernemen graag tegen welke uitdagingen uw instelling aanloopt en zullen bekijken hoe Rittal kan helpen. Of het nu gaat om het neerzetten van een redundante hybride omgeving, een microdatacenter of het vervangen van het interieur in bestaande racks, Rittal heeft ruime ervaring in de zorgsector om u te helpen met een oplossing op maat.

Op de beurs Zorg & ICT zullen onder andere de Hybrid Cloud Packages en de Retrofit Cooling Solutions gedemonstreerd worden. Hopelijk zien we u bij onze stand op 17, 18 of 19 april in de Jaarbeurs in Utrecht. Meld u aan via deze link.

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder