Leestijd: 2 minuten

VX25 Montageplaten

De montageplaat kan in de VX25 op verschillende posities ingebouwd worden. De basiskast wordt geleverd met de montageplaat voor de achterste kaststijlen. Deze kan met de standaard meegeleverde inbouwset in stappen van 25 mm worden verplaatst, gebruikmakend van de aanwezige glijprofielen. Met deze set kunt u de montageplaat ook in de 0-positie monteren. Hiermee komt de montageplaat gelijk met de kaststijlen. Als er meer inbouwruimte nodig is, kan de montageplaat met een aanvullende multifunctionele inbouwset 20 mm dieper gemonteerd worden.

 

Veilige werkwijze

De montageplaat heeft in de verschillende inbouwposities verschillende belastingen. De belastbaarheid van de VX25 vindt u in de Belastingbrochure . Omdat de volledig opgebouwde montageplaat veelal vanaf de buitenzijde geplaatst wordt, kan de montageplaat met de eerdergenoemde multifunctionele inbouwset ook vanaf de achterzijde geplaatst worden. Dit voorkomt het vanaf de voorzijde manoeuvreren met de zware montageplaat. Ook kan de montageplaat met een glijrails voor montageplaten vanaf de zijkant ingeschoven worden. Zeker als u gebruikmaakt van een montagetafel met rollenbaan is dit, ook voor gekoppelde montageplaten, een veilige werkwijze. Voor het handmatig verplaatsen van de montageplaat zijn transporthandgrepen beschikbaar die op willekeurige posities in de C-omzetting geplaatst kunnen worden.

 

Handige fixeringen

De standaard inbouwset heeft een fixering die bij het plaatsen van de opgebouwde montageplaat gebruikt wordt. Daarmee komen de handen vrij voor het vastschroeven van de montageplaat aan de inbouwset. Dit kan door één persoon gedaan worden. Ter vermindering van trillingen bij dynamische toepassingen of transport met zware componenten, kan de montageplaat ook op de verschillende inbouwposities met een aanvullende montageplaatfixeringen vastgezet worden. Ook kunt u bij montageplaten vanaf 1200 mm breed een verstevigingsprofiel achter de montageplaat monteren voor stabilisatie en trillingsdemping.

 

Flexibiliteit door deelmontageplaten

Moeten er naast de montageplaat over de volle hoogte extra componenten in de kast opgenomen worden? Dan kunt u daar deelmontageplaten met verschillende afmetingen voor gebruiken. Vast opgesteld tussen de kaststijlen, met het systeemchassis in de ruimte opgesteld of scharnierend. Afhankelijk van wat het beste bij de servicedoeleinden past.

 

Digitalisering

Op de montageplaten is, evenals op de vlakke plaatdelen (deur/dak/achterwand) van de VX25 basiskast een unieke QR-code aangebracht. Deze QR-code vereenvoudigt een volautomatische integratie in de productie-workflow en maakt een naadloze, digitale monitoring van goederenontvangst tot eindoplevering mogelijk. Met de speciale app geeft de QR-code toegang tot de website met alle relevante informatie.

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder