Leestijd: 2 minuten

Wand-/vloerkastsystemen – Wartelplaat en montageplaat

De nieuwe wand- en vloerkasten AX zijn klaar voor de digitale toekomst. Ze bieden meer flexibiliteit en veiligheid en zijn eenvoudiger en sneller te monteren.

Kabelgeleiding

Het kastframe biedt meer ruimte voor kabelgeleiding door de tot wel 33% grotere wartelplaat. Rittal heeft voor elke toepassing de juiste wartelplaat in huis. Kunststof wartelplaten met membraan voor een snelle kabelinvoer, metalen wartelplaten met metrische uitdrukpoorten voor een eenvoudige montage van kabelwartels of wartelplaten met klemprofiel voor het invoeren van voorgeconfectioneerde kabels.

Modulaire kabeldoorvoer en kabelwartels

De modulaire kabeldoorvoer biedt een hoge flexibiliteit bij het invoeren van geconfectioneerde en niet-geconfectioneerde kabels met en zonder connector. De betreffende modules kunnen afhankelijk van de kabeldoorsnede worden gekozen om de hoge beschermklasse IP 66 ook na de kabelinvoer te behouden.

Bij de uitvoering met wartelplaat is ook een gecombineerde toepassing met standaard kabelwartels mogelijk. Hierdoor is het mogelijk om kabels die al zijn voorgeconfectioneerd met connectoren alsnog in de kast in te voeren. Bij de uitvoering met wartelplaat zijn zeven verschillende plaatafmetingen beschikbaar. Als afdichtingsframe is het systeem op alle voldoende grote vlakken toe te passen.

Rittals kabelwartels zijn in vernikkeld messing, roestvaststaal, polyamide of als EMC-uitvoering leverbaar. Geïntegreerde klemlamellen zorgen voor het betrouwbaar aandraaien en voor een kabelsparende trekontlasting.

Potentiaalvereffening

Speciale uitsparingen in de metalen wartelplaat neutraliseren spanningsverschillen bij het vastschroeven. Dit bespaart tijd, materiaal en verhoogt de veiligheid.

Montageplaat

De montageplaat is eenvoudig in te steken en gemakkelijk vanaf de bovenzijde vast te zetten en te bevestigen. Het optioneel direct aan de achterwand vastschroeven van de montageplaat levert 8 mm extra inbouwdiepte op. Het aarden van de montageplaat met behulp van een slotbout wordt aanzienlijk vereenvoudigd door gebruik te maken van de sleutelgatboring. Hierdoor is aarding ook mogelijk als de montageplaat al is gemonteerd. Voor een veilige aarding zijn lengte-geoptimaliseerde en voorgeconfectioneerde aardlitzen in alle gangbare doorsneden leverbaar. Dat reduceert de montagetijd aanzienlijk.

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder