Leestijd: 3 minuten

Even voorstellen:
Peter Reinewald

Windparken,  hoogspanning, schakelstations, renewable’s, RWZI’s, gemalen, sluizen, innovatieve pompstations, als accountmanager Water & Energie heeft Peter Reinewald een uitstekende kennis van de markt en weet hij hoe de hazen lopen. Als een regisseur verbindt hij belangen aan elkaar en spreekt hij de taal van adviesbureaus, de overheidssector én commerciële partijen.

“Als accountmanager Water en Energie onderhoud ik intensief het netwerk van Rittal en bouw dit uit. Structureel heb ik contact met adviesbureaus, de Rijksoverheid, nuts- en drinkwaterbedrijven én met commerciële landelijke technische bedrijven. Elke partij heeft andere behoeften. Belangrijk is dat je deze kent, dat de klantbehoeften kent en weet welke tenders/aanbestedingen er komen. Oplossingen zoeken, kennis van risico’s en meedenken met strategische vraagstukken en problemen in het voortraject spelen een belangrijke rol. Dit krachtenspel en het vinden van de juiste match vind ik als generalist ontzettend leuk!”

 

Mooie  mix

“In mijn werk draait het om het opbouwen van een goede relatie. Daarbij verkoop ik geen kasten, maar  bescherming in de breedste zin des woords. Componenten in industriële installaties moeten immers optimaal worden beschermd tegen hitte, kou, vocht en andere externe invloeden en de levensduur verlengen. Mijn relaties kunnen geen risico lopen, willen continuïteit van bedrijfsprocessen en IT netwerken en de producten moeten aan de strengste normen voldoen. Het verbinden van lijnen en mensen is mij op het lijf geschreven. Ik heb de nodige bagage in mijn rugzak, ken de normen en de hobbels die wij helpen oplossen. De functie is een mooie mix tussen het managen van behoeften, verkoop, klanttevredenheid en wederzijds succes op basis van een langetermijnrelatie.”

 

Eigen winkel

“Voordat ik in 1990 bij Rittal kwam, heb ik zes jaar gewerkt in de front- en backoffice bij een bedrijf in procesautomatisering. Ik volgde de opleidingen NIMA A en B en maakte vanwege persoonlijke professionalisering de stap naar technical sales engineer bij Rittal. Ik kende het bedrijf, was gecharmeerd van de producten en voelde me er direct thuis. Toen er een vacature kwam voor de buitendienst heb ik die aangegrepen. Eerst begon ik in de regio, daarna landelijk voor de branche water en later kwam daar energie bij. Ik doe wat ik leuk vind, houd van een uitdaging, de vrijheid en verantwoordelijkheid en presteer het beste in grote projecten bij beslismomenten. Als echte kameleon ben ik zowel een pionier, adviseur als relatiemanager en weet ik op de juiste momenten te schakelen. Ik zie het werk als mijn eigen winkel.”

 

Gepassioneerd

“Vroeger al vond ik het leuk om te weten hoe techniek werkt. Ik vond electronica een interessante hobby en bouwde bijvoorbeeld aan lichtorgels. Vanwege mijn interesse en technisch inzicht koos ik voor een technische opleiding: MTS Electronica. Toch zag ik mezelf niet als technicus werken, bijvoorbeeld als reparateur op een reparatie afdeling. De verkoop trok me altijd al aan; onderweg zijn en bij klanten op locatie komen.  Ik ben gepassioneerd, wil goed werk afleveren, het beste uit mezelf halen en mooie resultaten bereiken. Vanuit deze gezonde perfectionistische eigenschap houd ik ook van mooie dingen die tot in detail kloppen. Van goed eten en muziek luisteren in de beste kwaliteit. Tegenwoordig zoek ik meer de balans in presteren en ontspanning. Bewegen helpt hierbij. Ik doe aan wielrennen en wandel graag met onze twee smooth collies. We zijn ook officieel fokker van dit ras. Ik ben gek op dieren. Sinds mijn 40e rijd ik ook paard. Genieten van het dier en van het samen buiten zijn en bewegen!”

 

Tot ziens op LinkedIn

 

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder