Leestijd: 3 minuten

Even voorstellen:
William van den Heuvel

Oprecht en jezelf zijn, is het motto van William van den Heuvel. De Account Manager Industrie regio Zuid-Oost Nederland heeft een flinke dosis technische kennis waarmee hij klanten adviseert en ondersteunt bij de voor hen best mogelijke oplossingen. “Ik ben een mensenmens en vind het belangrijk de verbinding te zoeken met klanten en langetermijnrelaties op te bouwen.”

 

“Sinds 2021 ben ik als Account Manager commercieel technisch verantwoordelijk voor de industriële branche. Een bekend werkterrein voor mij. Vanuit mijn vorige functie als Technical Sales Engineer was ik technisch en operationeel verantwoordelijk voor onder andere de projecten van Rittal Bewerkingsservice. Daar keek ik al naar de behoefte achter de vraag. De opgedane ervaring gaf mij een opstap om mijn rol binnen Rittal te vervolgen als Account Manager.”

 

Mensenmens

“Toen ik Account Manager werd, wist ik uiteraard hoe ik klantgesprekken moest voeren, maar de verdieping op commercie was vooral de nieuwe uitdaging. Ik ben echter iemand die niet achteroverleunt en wil leren. Bovendien ben ik een echt mensenmens. De omgang met klanten vind ik dan ook ontzettend leuk aan mijn werk. In deze functie heb ik een meer adviserende rol en kom ik bij de klant over de vloer. Het is boeiend om naar het hele proces te kijken en met inhoudelijke adviezen echt invloed te hebben op de eindoplossing van klanten. Zo draag ik bij aan hun succes!”

 

Ontwikkeling

“Met Rittal was ik al bekend via mijn vorige werkgever, een elektrotechnisch bedrijf voor onder andere de industriële en maritieme sector. Daar heb ik mij ontwikkeld van monteur, werkvoorbereider en calculator tot projectleider. Toen ik in 2018 werd benaderd door Rittal voor de functie van Technisch Sales Engineer, besloot ik de uitdaging aan te gaan. Ik had het bedrijf hoog staan en ik wilde wel een stapje maken. Tijdens mijn eerste gesprek werd ik nog enthousiaster. Hier zit ik aan de andere kant van de tafel, op de leveranciersstoel. Met mijn commerciële drive had ik toen al de ambitie om ooit de stap naar buiten te maken. Rittal is een groot bedrijf, maar de lijntjes zijn kort en intern zijn we klein en gemoedelijk. Er is veel ruimte voor ontwikkeling en kennisdeling. Als marktleider blijven we innoveren en ik ben er trots op dat ik daaraan mag bijdragen.”

 

Technische bagage

“Die affiniteit met commercie is gedurende mijn loopbaan ontwikkeld. Als kind was ik vooral met techniek bezig. Ik werkte veel met de handen, grote elektrotechnische installaties spraken me aan dus ik koos voor MTS Elektrotechniek. Toen ik aan het werk was, heb ik in de avonduren de opleiding HBO Energietechniek gevolgd. Ik pluk elke dag de vruchten van mijn ervaring. Ik ken de technieken, de materialen en heb de nodige bagage om in het voortraject mee te denken over de juiste oplossing voor de klant.”

 

Het water op

“Soms jeukt het nog om met de handen te werken. Dan ga ik privé aan de slag. Zo doe ik klussen in en rond het huis zelf. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd jeugdvoetbaltrainer en -begeleider én als inwoner van het Land van Maas en Waal een watersportfanaat. Vroeger heb ik altijd gezeild, nu hebben we een sloep voor meer comfort. In het weekend ben ik dan ook met mijn gezin regelmatig op het water te vinden. Heerlijk de buitenlucht in, ergens aanmeren, relaxen en de batterij weer opladen!”

 

Let’s connect op LinkedIn

 

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder