Leestijd: 3 minuten

ATR: “De toeleveringsketen werkt!”

Kastsystemen

De gevolgen van de coronapandemie hebben de sector van de regel- en schakelapparatuur al lang bereikt. Nu is er met name één vraag die de toonaangevende managers in de industrie zorgen baart: Zullen de toeleveringsketens doorgaan? Zullen de leveranciers op dit moment echt in staat zijn om hun beloften na te komen? Het goede nieuws is: ja, dat doen ze! Klanten van Rittal profiteren internationaal van haar uitgekiende productie- en logistieke-processen, waardoor leveringen gegarandeerd zijn. Net als Nederlandse klanten, plukken ook internationale klanten de vruchten van de gegarandeerde beschikbaarheid van Rittal producten.

Timo Amels, directeur van ATR Industrie-Elektronik GmbH, is zich bewust van de gezondheidsrisico’s die Covid-19 voor zijn medewerkers met zich meebrengt en heeft daarom een aantal praktische preventieve maatregelen genomen, zoals thuiswerken en het in een vroeg stadium scheiden van de werkplekken. En het is een succes. Maar hij kan ook zien wat er voor het bedrijfsleven op het spel staat: “Naast de gezondheid van onze werknemers, is een van onze grootste zorgen dat de toeleveringsketens zullen instorten en de logistiek zal instorten.” De 53-jarige manager ziet de potentiële gevaren: “Het zou betekenen dat we al onze ruwweg honderd personeelsleden ’s nachts moeten inzetten op arbeidstijdverkorting.”

Aangezien het bedrijf uit Krefeld zijn installatietechniek ook aan de levensmiddelenindustrie levert, heeft het de status “systeemrelevant”. “Op dit moment zijn de orders nog steeds stabiel”, zegt de heer Amels. Om bijvoorbeeld de productieprocessen draaiende te houden en de leveringsverplichtingen na te komen, heeft ATR vijf weken geleden uit voorzorg grotere hoeveelheden behuizings- en behuizingstechniek bij Rittal besteld – ze hebben de producten direct ontvangen. “Het vermogen van onze leveranciers om te leveren is voor ons uiterst belangrijk”, legt de bedrijfsleider uit. Het bedrijf, dat deel uitmaakt van de Siempelkamp Groep, die op grote schaal UL-geteste schakelapparatuur aan de Amerikaanse markt levert, is vastbesloten om zijn deadlines te halen.

“Dankzij de uitstekende leveringscapaciteit van Rittal zijn we in staat om op snelheid te blijven en ons te houden aan de deadlines die we onze klanten hebben beloofd”. De heer Amels is ervan overtuigd dat “betrouwbare en sterke partners van onschatbare waarde zijn in tijden van crisis”.

ATR ontvangt Rittal producten  Rittal is betrouwbaar en levert, ook in tijden van crisis

De sterke punten van ATR Industrie-Elektronik GmbH zijn niet alleen de uitgebreide expertise, maar ook de hoge productiviteit van het bedrijf. Als alle behuizingen die in een jaar worden geproduceerd op een rij worden geplaatst, hebben ze een lengte van meer dan 6,5 kilometer. Een andere belangrijke voorwaarde hiervoor is een optimale samenwerking met de leveranciers. Met name de just-in-time-leveringen van Rittal zijn onmisbaar voor een soepel lopende productie. Twee keer per week levert een grote vrachtwagen behuizingen, behuizingen en andere componenten zoals koelinstallaties en stroomverdelingstechniek. Een aparte opslagruimte op locatie biedt extra flexibiliteit.

ATR werkt al heel concreet aan de verdere digitalisering van de hele waardeketen, bijvoorbeeld door het gebruik van Eplan Engineering Tools zoals EPLAN ProPanel. Bovendien gebruikt ATR momenteel de How to videos’s van Rittal om haar medewerkers verder te trainen in de nieuwe kleine en compacte AX- en KX-behuizingen.

 

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder