Leestijd: 3 minuten

RVS kast op maat: nooit meer RVS kasten afschrijven door Rittal Bewerkingsservice

Bewerkingsservice

Mechatest ontwikkelt, produceert en levert monsternamesystemen die een veilige, betrouwbare en representatieve afname van proefmonsters garanderen. Daarbij maakt het bedrijf gebruik van bewerkte RVS kasten op maat door Rittal bewerkingsservice.

Andre van Roon, directeur/eigenaar van Mechatest Sampling Solutions: “Onze systemen lijken op het eerste gezicht vrij eenvoudig. Zij bestaan uit een Rittal RVS kast met daarin een paneel waarop diverse leidingen en onderdelen zijn gemonteerd. Er is een grote verscheidenheid aan uitvoeringen, want elk petrochemisch bedrijf heeft eigen wensen en specificaties, waarbij de procescondities kunnen variëren van -200 tot +540°C bij drukwaarden van vacüum tot 700 Bar. Alles wat wij produceren is maatwerk.”

Ketensamenwerking Mechatest en Rittal

Op de vestiging van Mechatest in Nootdorp werken negen medewerkers aan de monsternamesystemen voor petrochemische bedrijven, ingenieursbureaus en aanbieders van online analyzer systemen. Alle componenten worden op een bodemplaat gemonteerd, waarna Mechatest deze in een Rittal RVS kast plaatst. Om de productiekosten in de hand en de workflow efficiënt te houden, werkt Mechatest met voorbewerkte behuizingen.

Van Roon: “Dat mechanisch voorbewerken deden we vroeger zelf, maar dat is een nogal bewerkelijk proces. Ook ging er wel eens iets mis en moesten we een mooie RVS kast afschrijven omdat er op een verkeerde plek een gat was geboord. Tegenwoordig downloaden onze engineers een 3D-model van een passende Rittal RVS kast en maken een ontwerptekening van de componenten die in die kast gemonteerd moeten worden. Vervolgens mailen we het ontwerp naar de Rittal Bewerkingsservice die de nodige uitsparingen exact op de juiste plaats aanbrengt. Rittal slaagt er altijd in om de voorbewerkte kasten binnen enkele werkdagen aan te leveren.

Kosten en baten van een RVS kast op maat

Bij de engineering van de kast werken de engineers van Mechatest de ontwerptekeningen tot op detailniveau uit. Van Roon: “Op basis van het ontwerp genereren we via ons ERP-systeem een stuklijst. Daardoor liggen alle onderdelen klaar als de op maat gemaakte RVS kast door de Rittal Bewerkingsservice wordt aangeleverd. De werktekeningen en stuklijsten zijn ook bindend voor de workflow. De kosten die Rittal Bewerkingsservice voor het voorbewerken in rekening brengt zijn verbazingwekkend laag.”

Pierre Jetten, Account Manager bij Rittal: “Bij Rittal weten we dat Mechatest een grote verscheidenheid aan voorbewerkte kasten nodig heeft. We kunnen de bewerkingskosten laag houden omdat we de engineeringtekeningen van Mechatest digitaal aangeleverd krijgen en deze gebruiken voor het aansturen van onze Rittal Automation bewerkingsmachines.”

In de komende jaren zal Mechatest steeds meer producten naar wereldregio’s verschepen waar een grote behoefte bestaat om lopende processen beter in beeld te krijgen. Van Roon: “We werken hard om dat vertrouwen van onze klanten steeds opnieuw te verdienen. Met onze unieke producten, onze expertise en wereldwijd actieve partners als Rittal aan onze zijde kunnen we de hele wereld aan.”

Benieuwd of de voordelen van de bewerkingsservice die Mechatest ervaart ook op uw organisatie toepasbaar zijn? In dit Ebook gaan we dieper in op de 7 voordelen die onze bewerkingsservice kan bieden en hoe het u kan helpen kosten te besparen. Download het Ebook hier.

Liever direct contact met een van onze specialisten? Mail naar sales@rittal.nl of neem contact op met uw accountmanager.