Leestijd: 4 minuten

Door te ontzorgen maakt de Rittal Bewerkingsservice maatwerk mogelijk

Bewerkingsservice

Tot tevredenheid van beide partijen werkt Rittal al een aantal jaren samen met Priva: een toonaangevend bedrijf in de ontwikkeling en productie van technologie voor de optimalisering van omgevingscondities en procesbeheer. Priva biedt oplossingen voor tuinbouw en gebouwautomatisering en alles daartussenin met een unieke combinatie van software, hardware en diensten. Rittal behuizingen maken onderdeel uit van dit geheel en worden door de Rittal geleverde Bewerkingsservice gemaakt volgens Priva specifieke tekeningen en wensen. Deze unieke samenwerking biedt veel voordelen.

Een meer efficiënt proces en een meer efficiënte keten door de Rittal  Bewerkingsservice

Martin Simons, Production & Quality Engineer bij Priva: “Onze high-end oplossingen op het gebied van procesbeheer en klimaatbeheersing in de utiliteit, tuinbouw en industrie zijn technologisch geavanceerd. Ter illustratie: bij de dosering van nutriënten richting het gewas, de ontsmetting van het drainwater en de beheersing van het klimaat wordt er gebruik gemaakt van slimme, eigen ontwikkelde software, sensoren en van eigen ontwikkelde apparatuur. Priva kiest er dan ook bewust voor om goed te zijn in datgene waar Priva goed in wil zijn. Waarom zou je alles zelf willen doen? Gaten maken in behuizingen voor wartels of ventilatoren, het aanbrengen van gaten in de montageplaat, het aanbrengen van kabelgoten en DIN-rail is niet waar Priva goed in wil zijn. Het ontwerp daarentegen wel.

“Daarom willen wij bepaalde werkzaamheden al vroeg in de keten beleggen zodat ons werk uit handen genomen wordt. Door te ontzorgen helpt de inpassing van de Rittal Bewerkingsservice ons zo efficiënt mogelijk gebruik te maken van leveranciers. Uiteindelijk levert dat een kortere levertijd op naar onze klanten toe, maar ook een efficiënter productieproces. Door een goed ingerichte Supply Chain kunnen we nog beter voldoen aan the voice of the customer, zoals wij dat noemen.”

Kwaliteitsverbetering door uitbesteding

Om de eigen processen beter op orde te krijgen werden deze door Martin uitvoerig geanalyseerd. Martin: “In de oude situatie werd een behuizing gemaakt die vervolgens naar verschillende bewerkers werd verstuurd. De behuizingen werden voor bewerkingen en controles steeds weer in en uit omdozen gehaald; bij elke stap nam de kans op krassen en fouten toe.” Een ander voorbeeld: als de assembleur klaar was met het monteren van op maat gemaakte behuizingen en daarin wartels en ventilatoren had aangebracht, paste deze behuizingen niet meer in de omdoos. Dat leverde Priva extra werk vanwege de klachten. Door te investeren in de ontwikkeling van een speciale pallet om de behuizingen schadevrij te vervoeren en op te slaan zijn we van dit soort werkzaamheden af.  De Bewerkingsservice van Rittal levert bewerkte en deels geassembleerde behuizingen aan op een pallet van Priva. Martin: “De uitbesteding is voor ons op alle fronten winst; betere kwaliteit, leverzekerheid en minder kosten”.

Met elkaar leren om verder te komen

Om de Supply Chain naar een hoger niveau te tillen, werden werkzaamheden weggehaald bij externe partijen en toevertrouwd aan de Rittal Bewerkingsservice, wat enkele tussenstappen elimineerde en de productieketen stroomlijnde. Martin: “Dat is een grote stap, waarbij het belangrijk is om goed te kijken naar de relatie die je met elkaar wilt opbouwen. Is het vertrouwen wederzijds? Ook niet onbelangrijk: wat is mogelijk, wat zijn de beperkingen? Rittal heeft door de jaren heen ons vertrouwen gewonnen door kwaliteit te leveren, maar ook door mee te denken en alternatieve oplossingen te durven opperen. Dat is de mooiste vorm van samenwerking: met elkaar leren om verder te komen.”

Richten op je eigen authentieke verhaal

Peter Reinewald, Account Manager bij Rittal: “Priva wilde haar tuinbouwketens optimaliseren met aantrekkelijk ogende en kwalitatief hoogstaande behuizingen, zonder dat het hoge kosten met zich mee zou brengen. Dat klonk ons als muziek in de oren.” Toen bleek dat de Rittal Bewerkingsservice geïntegreerd kon worden in het productieproces, werd de samenwerking geïntensiveerd. Peter prijst zich gelukkig dat het harde werken door Priva wordt beloond. “Het komt je niet aanwaaien, maar door vol te houden en je op je eigen authentieke verhaal te richten, in plaats van je te richten op wat de concurrentie doet, hebben we de juiste snaar weten te raken.”

Meteen aan de slag?

Benieuwd naar wat de Rittal Bewerkingsservice voor uw bedrijf kan betekenen? Mail naar sales@rittal.nl of neem contact op met uw accountmanager.

Of snel een prijs berekenen? Dit kan met onze calculatietool.

Tags Bewerkingsservice Kastsystemen

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder