Leestijd: 3 minuten

Bewerkingsservice ingezet voor ketenoptimalisatie in de paneelbouw

Bewerkingsservice

Kwaliteit, betrouwbaarheid, flexibiliteit, klantgerichtheid en innovatiekracht – dit zijn de waarden waarop paneelbouwbedrijf Van der Sijs Techniek & Automatisering al sinds 1974 een patent heeft. Door gebruik te maken van de Rittal Bewerkingsservice wist het familiebedrijf uit Wijk bij Duurstede ketenoptimalisatie te realiseren.

De toegevoegde waarde van kernwaarden in de paneelbouw

Hans Hackenberg, Teamleider Industrie bij van der Sijs Techniek & Automatisering: “We bieden een compleet pakket met diensten aan, van ontwerp tot installatie, en werken volledig projectgericht: het project van de klant staat centraal en onze interne processen worden daarop afgestemd. Indien gewenst kunnen we extra partners inschakelen om aanvullende diensten te verzorgen. Door waarde aan de keten toe te voegen ontzorgen we onze klanten. Dat verwachten we ook van onze eigen toeleveranciers.”

Ketenoptimalisatie met Rittal Bewerkingsservice

Van der Sijs Techniek & Automatisering maakt bewust gebruik van de Rittal Bewerkingsservice. De ketensamenwerking met Rittal is een bewuste strategische stap op weg naar volledig digitaal aangestuurde bewerkings- en assemblageprocessen. Hackenberg: “Wij maken gebruik van Eplan P8 software en voor actuele data over componenten raadplegen we het Electronic Data Interchange (EDI) platform. Als alle engineering informatie klopt, dan zullen ook de ontwerptekeningen en stuklijsten kloppen, en hebben we een foutloze basis voor het aansturen van het volledige productieproces.

Deze informatiebasis gebruiken we ook om de kastbewerkingen door Rittal te laten uitvoeren. De Rittal Bewerkingsservice ontvangt onze informatie in dxf- of pdf-formaat en geeft waar nodig aan of er details ontbreken. Zo optimaliseren wij onze samenwerking en creëren we samen een betrouwbare informatiebasis voor de volgende stap in onze procesautomatisering.”

Next Level ketenoptimalisatie

De volgende stap in de ketensamenwerking is volgens Rittal Account Manager Peter Reinewald een verdere procesintegratie op basis van een gedeeld informatieplatform: “De voortschrijdende digitalisering van industriële processen biedt nieuwe kansen voor de moderne paneelbouwbedrijven als Van der Sijs Techniek & Automatisering voor het optimaliseren van om de betrouwbaarheid en efficiëntie van hun processen, en daarmee van de kwaliteit van het eindresultaat. Ook streven we naar een nieuwe vorm van just in time levering, die naast logistieke ook financiële voordelen oplevert. De klant kiest voor een totaalproduct, maar kan straks aanvinken in welke volgorde hij de afzonderlijke onderdelen zoals montageplaten, zijpanelen en racks aangeleverd wil krijgen. Het resultaat: nog lagere voorraad- en financieringskosten.”

Zet zelf ook de volgende stap in ketenoptimalisatie

Wilt u zelf ook toewerken naar ketenoptimalisatie binnen uw organisatie? Wilt u net als Van Der Sijs Techniek & Automatisering uw processen versimpelen, faalkosten verminderen en uw technische mensen zo effectief mogelijk inzetten?

In dit Ebook gaan we dieper in op de 7 voordelen die de Rittal Bewerkingsservice kan bieden en hoe het u kan helpen kosten te besparen. Download het ebook hier.

Liever direct contact met een van onze specialisten? Mail naar sales@rittal.nl of neem contact op met uw accountmanager.

Tags Bewerkingsservice