Leestijd: 3 minuten

Een efficiënte hardware-infrastructuur dankzij het Open Compute Project

IT-Infrastructuur Open Compute Project (OCP)

Internet of Things, iets waar steeds meer bedrijven mee bezig zijn en hun infrastructuur op aanpassen, heeft een behoorlijke impact op dataverkeer. Datagroei zorgt voor een continu groeiende behoefte aan IT-capaciteit, wat een stijging in IT- en energieverbruik met zich meebrengt. In het conventionele datacenter is het op een gegeven moment klaar met mogelijkheden om ruimte en energie te besparen. In het Open Compute Project streeft men er daarom naar om de infrastructuur compacter en efficiënter in te richten. 

Met de congresreeks ‘IoT on the Edge’ speelt Rittal maximaal in op trends, ontwikkelingen en vragen uit de markt. Door speciale seminars en themadagen te organiseren in een unieke serie, gaat het bedrijf de dialoog aan met klanten en andere geïnteresseerden over thema’s zoals Internet of Things (IoT) en de impact daarvan op de hardware-infrastructuur. Een belangrijk onderwerp waarover de Europese OCP-vertegenwoordiger John Laban altijd veel kan vertellen, is het Open Compute Project (OCP). Laban twijfelt er niet aan dat het blijvend optimaliseren van technologie zal leiden tot een revolutie in het datacenter.

Efficiëntie door het Open Compute Project

Om eerst even wat achtergrondinformatie te geven: Het Open Compute Project (OCP) geeft een nieuwe visie op hoe de IT-infrastructuur opgebouwd kan worden. Waarom hanteert men bijvoorbeeld 19″ servers en een 230Vac-voeding? Welke invloed heeft OCP op de standaardservers?

Naar de toekomst kijkend, wordt OCP het nieuwe IT-rack voor datacenters en telecom. Servers met standaard dezelfde componenten worden volgens het OCP-concept als segmenten uit elkaar gehaald. Zo krijgt u een compartiment met storage, een geheugenbank met processoren en een supersnelle switch die deze componenten met elkaar laat communiceren. Hiermee kunnen grotere opslagcapaciteiten en meer rekenkracht gerealiseerd worden met de minimaal benodigde ruimte.

Ook de voeding verandert. Een busbar achter in het rack voedt de segmenten met 12 of 24Vdc. Dit zorgt ervoor dat er slechts één omvormer onder in het rack nodig is, in plaats van twee omvormers per server.

Benutten beschikbare ruimte

Als het concept van de servers wordt losgelaten, dan is de 19″ standaard in het rack ook niet heilig meer. De stijlen kunnen op 21″ in een 600mm breed rack, waardoor er meer componenten in de breedte passen. Al met al biedt dit nieuwe innovatieve concept de gebruiker enorm veel voordelen, waaronder besparing op energie, ruimte en materiaal. Dit komt niet alleen het milieu ten goede, maar er hoeven ook geen concessies gedaan te worden op de eigen portemonnee in een tijdperk waarin de vraag naar data alleen maar toeneemt.

Is dit fictie? Nee hoor. Velen hebben deze ontwikkeling tot hun standaard verheven. Facebook en Microsoft hebben samen met Rittal een standaard ontwikkeld die inmiddels bij deze partijen wordt ingezet. De vraag naar deze oplossing neemt alleen maar toe en veel serverleveranciers hebben al aangegeven niet te willen achterblijven in deze ontwikkeling.

Open Compute Project-deelcongres

Om niet achter de feiten aan te lopen is het van belang dat ook u uw datacenters zo efficiënt en energiezuinig mogelijk indeelt. Open Computing, de energiestandaardisatie waaraan Rittal meewerkt en het Open Compute Project kunnen u hierbij helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie!

Tags hardware infrastructuur OCP open compute project

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder