Leestijd: 3 minuten

Voor Marc Corbeek is elke werkdag interessant en anders

Marc Corbeek is sinds vorig jaar Account Manager IT Datacenters bij Rittal. Daarvoor was hij Account Manager IT voor de regio Noord Oost Nederland. In zijn huidige functie heeft hij veel contact met de grote en internationale datacenters.  Als teamlid van een Global Core Team van Rittal is er verenigende kracht en kennis op wereldwijde schaal. Eerder had hij vooral contact met regionale partijen. De combinatie van deze kennis maakt dat hij goed in staat is trends te spotten. Van Edge tot Cloud. In dit artikel legt hij uit wat er speelt en wat zijn functie zo interessant maakt.

 

Verbeteringen

Nederland is een echt datacenter land. Het aantal datacenters in Nederland is echt heel groot en er komen nog steeds gebouwen bij. Met de komst van steeds meer nieuwe aanbieders en uitbreiding van het portfolio van de bestaande spelers op de Nederlandse markt, is het ook een markt die constant op zoek is naar verdere verbeteringen.

Die verbeteringen zijn om twee redenen nodig. De eerste is dat men de operatie zo efficiënt mogelijk wil maken. De tweede reden heeft daar veel mee te maken. Bij lagere kosten is er een betere concurrentiepositie. We zien dan ook een constante push vanuit de markt om met betere producten te komen. Dat geldt niet alleen voor de producten die Rittal levert, maar voor iedereen die datacenters als klant heeft.

 

Standaardisatie

Omdat de datacentermarkt zo strak stuurt op efficiency en tegelijk internationaal georiënteerd is, neemt de druk meer te standaardiseren ook verder toe. Als er iets een trend is dan is het wel de druk te komen met gestandaardiseerde producten. Dat hebben we bij Rittal snel gesignaleerd. Een Internationale klant kan overal ter wereld dezelfde Rittal onderdelen bestellen. Zijn datacenter in Brazilië kan daardoor aan de binnenkant een exacte kopie zijn van wat in Amsterdam of Frankfurt staat, maar dat geldt ook voor zijn Edge omgeving

 

Maatwerk

Standaardisatie is een belangrijke trend, maar het laat onverlet dat er ook altijd vraag blijft naar maatwerk. Maatwerkoplossingen zijn altijd interessant. Bij Rittal kunnen we dat goed faciliteren. We gaan zelfs zo ver dat we precies bijhouden wat de meest gevraagde niet standaard uitvoeringen zijn.

 

Combinatie

Wat mijn functie zo interessant maakt is dat ik met zowel maatwerk als standaardisatie te maken heb, met datacenters die alleen in Nederland actief zijn en partijen waarvoor dit land onderdeel is van een wereldomvattend netwerk. Alle partijen zijn geïnteresseerd in zowel proven technology als innovaties. Iedereen houdt een scherp oog op de overheid. De regels die Den Haag oplegt, of het nu gaat om CO2 verlaging, een reductie van het stroomverbruik of eisen aan de directe omgeving, bepalen hoe deze sector zich de komende jaren zal ontwikkelen. Het is die combinatie van vragen en ontwikkelingen die er voor zorgt dat elke werkdag voor mij weer anders is.

 

Kennisdelen

Tegelijk dwingt de snelheid van de sector me veel tijd te stoppen in het op peil houden van mijn kennis. Onderzoeken lezen, online presentaties volgen en veel contact met de klanten en partners is een belangrijk onderdeel van mijn werk. Elke dag weer leer ik iets bij en deel ik mijn kennis met klanten, partners, collega’s en ook de pers. Dat is leuk om te doen, helemaal omdat ik merk dat  Rittal nationaal en internationaal als een uitstekende leverancier en kennispartner wordt gezien.

Samen sparren over de mogelijkheden? Neem contact met mij op door het formulier in te vullen of door onderstaande contactgegevens:

Contactgegevens:
LinkedIn: linkedin.com/in/marccorbeek
E-mail: mcorbeek@rittal.nl

Tags datacenter datacenters expert IT IT-Infrastrctuur Marc marc corbeek specialist

Reageren

 

 

Let op: een reactie wordt pas geplaatst na goedkeuring van een beheerder